Dominirali gosti

Prekidi i boce, a bodovi gostima

Četvrto kolo će biti kompletirano nakon što budu odigrane utakmice Zrinjski – Zvijezda 09, odnosno Široki Brijeg – Sarajevo.
Sport / Nogomet | 12. 08. 2019. u 12:30 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti su dominirali u utakmica četvrtog, okrnjenog premijerligaškog kola u kojem su odigrane tek četiri utakmice. Od mogućih dvanaest, gostujućim momčadima pripalo je čak deset. Nažalost, kolo nije moglo proći bez navijačkih incidenata, pa su utakmice u Bijeljini i Zenica bile na kratko prekinute.

Derbi kola su igrali Čelik i Željezničar. Kao i većina momčadi u Premijer ligi, Željezničar je koristio oprobani recept tražeći svoje prilike iz kontra napada. Dvije su se ukazale, Krpić ih je pretvorio u golove pa su gosti uzeli tri boda, na vrhu su tabele i još uvijek bez poraza. Utakmica je u 56 minuti prekinuta zbog bakljade domaćih navijača, ali i ubacivanja tvrdih predmeta u teren. Na udaru se našao šef stručnog stožera Željezničara Amar Osim kojeg su navijači Čelik gađali staklenim bocama.

"Nisam nikom ništa rekao, nikom pokazao, nikom se okrenuo. Idiot me gađao flašom od Tuborga. To je kreten. Amar danas nije ništa uradio. Nemojte pravdati vaše navijače. Ako je greška što sam bio na klupi, onda sam kriv. Ja nemam problema sa zeničkom publikom, čestom i pobijedim, eto sada i ja provociram. Poštujem i grad", pričao je nakon utakmice Osim.

Prekinuta je bila i utakmica u Bijeljini gdje su navijači Borca skandirali ime Ratka Mladića, nakon čega je reagirao sudac Zoran Grbić. Nakon reakcije igrača Borca, dvoboj je nastavljen, iako je manjeg posla na tribina imala i policija. Radnik je vodio golom Maksimovića, ali je Borac uzvratio na isti način s bijele točke preko Vranješa. Na kraju je odluka pala u sudačkoj nadoknadi, iskusni Saša Kajkut je presudio Radniku. Radnik je u sezonu ušao jako loše, ima tri boda i njihov strateg Mladen Žižović je zabrinut.

"Ponavljaju nam se neke individualne kardinalne greške koje više nisu slučajnost. Imamo ozbiljnih problema i što prije sve strukture u klubu to shvate, biće nam svima bolje i lakše. Ja sam odgovoran za sve na terenu, ali nekad nemate rješenja. Pokušat ćemo izaći iz jedne nezavidne situacije, ovo je bio vrlo težak i žestok udarac za nas. On otkriva neke stvari koje sam samo ja znao... Predstoji nam teška sezona, predosjećao sam da će to biti u sedmom-osmom kolu, desilo se ranije i možda je i bolje", pojasnio je novinarima Žižović.

Za razliku od Radnika, Tuzla City predstavlja vrlo ugodno iznenađenje. Nakon slavlja u Ugljeviku, sada su osvojena tri boda u Doboju kod Kaknja. Do treće pobjede, Tuzla City je stigao golom raspoloženog Ubiparipa koji je realizirao jedanaesterac.

Jedina utakmica koja je završena bez pobjednika i golova bila je ona između Slobode i Veleža. I na Tušnju je bilo posla za policiju na tribina, ali i za delegata dvoboja s obzirom na to da je u završnici utakmice bilo problema s rasvjetom. Sloboda je imala svoje prilike, Velež svoje, najbolju je zapucao Ćosić nakon stative Fajića.

"To je bila šansa utakmice, šansa koja se jednostavno ne smije promašiti u ovakvoj utakmici. Mislim da je to bilo teže promašiti, nego zabiti, ali što je tu je, idemo dalje. Kada pogledamo u globalu, remi je najrealniji. Mi smo bili bolji prvo poluvrijeme, Sloboda drugo. Za nas je bod važan jer su momci shvatili da nisu zaboravili igrati. Rekao sam i ranije da ova ekipa zaslužuje puno bolji plasman na tabeli, puno više bodova nego što ih ima u ovom trenutku. Sada će ipak biti nešto lakše raditi. Sada su i igrači shvatili da mogu", naglasio je novi strateg Rođenih Feđa Dudić.

Četvrto kolo će biti kompletirano nakon što budu odigrane utakmice Zrinjski – Zvijezda 09, odnosno Široki Brijeg – Sarajevo.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close