Ole je vratio sreću

Pogba i De Gea ''otvorili dušu''

Koliko je odlazak Mourinha i dolazak Solskjaera promijenio način Unitedove igre, ali i atmosferu u momčadi otkrili su Paul Pogba i De Gea.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2019. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

United je od dolaska Olea Gunnara Solskjaera, bivšeg napadača Crvenih vragova, ostvario šest pobjeda u isto toliko utakmica postigao 15 pogodaka u pet premierligaških utakmica, što je prosjek od tri gola po susretu.

Do tada je pod Joseom Mourinhom United zabio 29 golova u 17 kola, što je osjetno manje od dva pogotka po susretu, piše Goal.

Koliko je odlazak Mourinha i dolazak Solskjaera promijenio način Unitedove igre, ali i atmosferu u momčadi otkrili su Paul Pogba i De Gea. Njih dvojica su nakon velike pobjede protiv Tottenhama otvorili dušu novinarima na pitanje o Mourinhu.

"Uživam u nogometu. Bilo je jako teško igrati u sistemu i taktikom koju smo imali do dolaska Solskjaera. Želio sam da igramo napadački, s više pritiska na zadnju liniju suparnika. Obrana nije moja najjača strana i najbolje se osjećam kada igram prema naprijed. To mi je rekao i trener: 'Trči, dođi do suparničkog šesnaesterca jer ćeš zabijati golove'", rekao je Pogba, koji je posljednjih mjeseci bio u nemilosti portugalskog stručnjaka, koji je dobio otkaz nakon poraza 5:1 od Liverpoola.

De Gea je bio junak utakmice kod Tottenhama, a nakon susreta je otkrio što je Solskjaer svojim dolaskom promijenio.

"Trener je vratio sreću u našu svlačionicu. Znamo kako kontrolirati utakmicu, stvoriti šanse i to je jako dobro za nas. Ovo je pravi Manchester United."

United se pobjedom bodovno izjednačio s Arsenalom na petom mjestu prvenstvene ljestvice, ali se i u potpunosti priključio u borbu za plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Četvrtoplasirani Chelsea bježi šest bodova, a trećeplasirani Tottenham sedam.

Kopirati
Drag cursor here to close