Najveća utakmica

Modrić majstorijom potvrdio pobjedu Reala u El Clasicu na Camp Nou

Sjajna utakmica kojoj je šećer na kraju stavio kapetan Vatrenih.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2020. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Camp Nou je odigran prvi El Clasico sezone u kojem je Real Madrid slavio rezultatom 1:3.

real je fenomenalno otvorio derbi i zabio iz prve prilike na utakmici. Nacho je u 5. minuti proigrao Benzemu koji sjajno vidi utrčalog Valverda, a veznjak Kraljevskog kluba još ljepše posprema loptu iza Neta za 0:1.

Barcelona je uzvratila već nakon tri minute. Alba je dobio loptu, probio lijevu stranu i vratio povratnu na peterac gdje nalijeće Fati i zabija za 1:1.. Fantastični Barcelonin tinejdžer je tako ušao u povijest kao najmlađi strijelac na El Clasicu.

Poslije fenomenalnog i efikasnog starta Barcelona je preuzela kontrolu nad utakmicom, iako je Real imao veći posjed lopte. Messi je u dva navrata sjajnim minijaturama izbacio obranu gostiju, posebno je opasna bila situacija u 24. minuti kad je Argentinac izašao sam ispred Courtoisa, ali Belgijanac sjajno brani i čuva svoju momčad. U sljedećem napadu uzvratio je Real, Benzema se našao oči u oči s Netom, no Brazilac kao i kolega s druge strane čita udarac, prenosi Germanijak.hr.

U zadnjih 20-ak minuta prvog dijela gledali smo brz nogomet, no ne dostajao je zadnji pas s obje strane te se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

Real je otvorio drugi dio s prilikom, no Barca je odmah uzvratila preko Fatija i Coutinha, ali se rezultat nije promijenio.

No, u 62. minuti Real ponovno dolazi do vodstva. Kroos je ubacio iz skraćenog kornera, a Lenglet rukama čupa Ramosa, koji to sjajno koristi i baca se na travu, a sudac uz pomoć VAR-a pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo sam Ramos i sigurno pospremio loptu za 1:2.

Barcelona je u 70. minuti tražila jedanaesterac, ali se VAR nije oglasio. Alba je ubacio u peterac, Courtois odbio, no na nogu Coutinha, čiji udarac blokiraju Ramos i Varane, a baš potonjeg lopta pogađa u ruku, no ne dovoljno za novi jedanaesterac.

Domaćin je bacio sve karte u napad, konstanto su pritiskali obranu gostiju tražeći gol koji bi ih vratio u utakmicu, no obrana gostiju otklanjala je sve opasnosti.

U situaciji kad Barcelona ima potpunu dominaciju Kroos u 85. minuti ima dvije meč lopte, ali Neto radi čuda. Lucas je vratio povratnu na nekih 15-ak metara, na loptu nalijeće Kroos i puca, ali Brazilac brani. Međutim, lopta se ponovno odbija do Kroosa, ali opet Neto brani. barcelona nije dobro reagirala nakon prilika gostiju te ponovno gube loptu, koja dolazi do Ramosa, no i njemu Neto brani.

Međutim, u 90. minuti Luka Modrić stavlja točku na i derbija. Barcelonin vezni red je ponovno izgubio loptu, ona stiže do Modrića koji izbacuje Vinicusa, no i to Neto stiže. Međutim, lopta se vraća Luki Modriću, koji par puta majstorski važe nesretnog Neta i još ljepše vanjskom posprema loptu u mrežu domaćina za konačnih 1:3 i velika tri boda Real Madrida.

Kopirati
Drag cursor here to close