Liga prvaka

PSG, Liverpool i Tottenham u osmini finala Lige prvaka

Liverpool i PSG gurnuli Napoli u Europsku ligu, Inter kiksao
Sport / Nogomet | 11. 12. 2018. u 22:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Paris St. Germaina i Liverpoola plasirali su se u osminu finala Lige prvaka.

PSG je na gostovanju u Beogradu pobijedio Crvenu zvezdu sa 4:1 i osvojio prvo mjesto u grupi. U derbiju kola Liverpool je na Anfieldu pobijedio Napoli s 1:0 i ispred talijanskog kluba, kojem je ovo prvi poraz, osvojio drugo mjesto. Oba kluba grupnu fazu su završila s devet bodova i istim omjerom u međusobnim susretima, te je putnika u nokaut fazu odlučila gol razlika.

U osminu finala plasirao se i Tottenham, koji je u posljednjem kolu u skupini B odigrao neriješeno 1:1 s Barcelonom na Nou Campu.

U drugom susretu u grupi Inter je remizirao sa PSV-om 1:1 i natjecanje završio na trećem mjestu s istim brojem bodova kao Tottenham. No, Spursi su prošli dalje zbog boljeg omjera u međusobnim susretima. Plasman u osminu finala iz ove grupe ranije je osigurala Barcelona.

U skupini A plasman u osminu finala ranije su osigurali Atletico Madrid i Borussia Dortmund, a večerašnji susreti odlučili su pobjednika grupe. Borussija je u gostima pobijedila Monaco sa 2:0 i završila na prvoj poziciji, dok je Atletico odigrao bez golova s Bruggeom.

Nogometaši Porta i Schalkea su i prije šestog kola izborili prva dva mjesta u skupini D, a u večerašnjim susretima upisali su pobjede. Porto je u gostima svladao Galatasaray s 3:2 i potvrdio prvo mjesto u grupi, dok je Schalke na svom terenu pobijedio Lokomotiv iz Moskve s 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close