Ajmooooo!

Otvaranje stadiona Olimpico tijekom Eura važno za cijeli talijanski sport

Rim je tako postao deveti grad koji će djelomično otvoriti stadione za navijače na Euru.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2021. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica državnog tajnika za sport Valentina Vezzali, nakon što je talijanska vlada prije dva dana dozvolila da bude popunjeno barem 25 posto kapaciteta stadiona Olimpico tijekom nogometnog Eura, kazala je da je to svjetlo na kraju tunela, te da je to važno za cijeli talijanski sport.

"To je važno za cijeli talijanski sport, a ne samo nogomet, jer je sport šesta gospodarska grana po veličini u Italiji. Teretane, bazeni i svi sportski centri važni su za mentalno i fizičko zdravlje Talijana i radimo na tome da se što prije otvore. Ovo je svjetlo na kraju tunela", kazala je za talijanske medije Valentina Vezzali.

Talijanska vlada dozvolila je dolazak gledatelja na utakmice Eura iako je čelnik Nacionalnog zdravstvenog vijeća Franco Locatelli kazao kako je rok koji je UEFA dala Rimu da preciznije definira broj gledatelja prekratak.

No, talijanska vlada se našla u situaciji da prihvatiti Uefin uvjet ili da izgubi domaćinstvo četiri utakmice EP-a.

Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin ovogodišnjeg Eura (11. lipnja-11. srpnja), a upravo će se na rimskom stadionu Olimpico 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske otvoriti EP.

Na Olimpicu će se igrati i utakmice Italija - Švicarska (16. lipnja), Italija - Wales (20. lipnja), te jedan susret četvrtfinala.

Rim je tako postao deveti grad koji će djelomično otvoriti stadione za navijače na Euru.

Prije njega to su učinili Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg, dok Bilbao, Dublin i München moraju do 19. travnja pružiti informacije o svojim planovima.

Kopirati
Drag cursor here to close