Golijada

Neymar i PSG potopili Zvezdu

Do sada je najveći europski poraz Zvezda upisala 2004. kada je izgubila od PSV Eindgovena sa 0-5.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2018. u 21:46 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski prvak je u prvom kolu iznenadio favorizirani Napoli odigravši 0-0, no u drugom kolu doživio je pravi debakl. Crvena zvezda se dobro držala u prvih 20 minuta, no onda je procurilo. PSG je do kraja poluvremena zabio četiri gola, a u nastavku još dva. Pobjeda PSG-a je mogla biti i uvjerljivija, no Milan Borjan se istaknuo s nekoliko odličnih obrana.

Parižani su poveli u 20. minuti golom Neymara iz slobodnog udarca, a brazilski majstor je 158 sekundi kasnije zabio i za 2-0 nakon duplog pasa sa Kylianom Mbappeom. Neymar je time oborio rekord Lige prvaka u postizanju dva gola u nizu, a dosadašnji je rekord također bio u njegovom vlasništvu. U dresu Barcelone zabio je "double" u razmaku od 166 sekundi.

Do kraja prvog dijela među strijelce su se upisali i Edison Cavani (37), te Angel di Maria (41). U nastavku susreta PSG je zabio još dva gola, a strijelci su bili Mbappe u 70. minuti, te Neymar u 82. minuti ponovno iz slobodnog udarca. Marko Marin je u 75. minuti postigao utješni gol za goste, navodi Hina.

Do sada je najveći europski poraz Zvezda upisala 2004. kada je izgubila od PSV Eindgovena sa 0-5.

U ranijem terminu odigrana je i utakmica između Lokomotiva i Schalkea u skupini D. Njemački sastav je slavio u Moskvi sa 1-0 golom Westona McKenniea u 88. minuti. Vedran Ćorluka nije nastupio za ruski sastav.

Kopirati
Drag cursor here to close