Nastavlja se agonija Vragova

Svrake ismijale neuvjerljivi United

Utakmicu će pamtiti i menadžer Newcastle Uniteda Steve Bruce kojem je to bila 400-ta utakmica u Premiershipu, a zanimljivo, napokon je u 22. pokušaju uspio srušiti 'Crvene vragove'.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2019. u 20:04 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu osmog kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United je pobijedio Manchester United sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je 19-godišnji Matthew Longstaff u 72. minuti sjajnim udarcem sa 20 metara. Bio je to njegov prvi nastup u dresu 'svraka' i premijerni pogodak u elitnom razredu engleskog nogometa.

Utakmicu će pamtiti i menadžer Newcastle Uniteda Steve Bruce kojem je to bila 400-ta utakmica u Premiershipu, a zanimljivo, napokon je u 22. pokušaju uspio srušiti 'Crvene vragove'. 

Za iznenađenje kola pobrinuo se Wolverhampton koji je na stadionu Etihad pobijedio prvaka Manchester City sa 2-0.

Junak u senzacionalnoj pobjedi Wolvesa bio je španjolski veznjak Adama Traore koji je zabio oba gola i to oba nakon sjajno izvedenih kontri. Za 1-0 je zabio u 80. minuti, a pobjedu gostiju potvrdio je pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Bio je to tek drugi domaći poraz Građana u prvenstvu u posljednjih 26 utakmica. Posljednji put Guardiolina družina je na svom terenu izgubila u prosincu prošle godine od Crystal Palacea (2-3).

City je u četiri domaće utakmice ove sezone ispustio već pet bodova, dok je cijele prošle sezone na Etihadu ispustio svega tri boda. Stoga niti ne čudi što "Građani" nakon ovog poraza imaju već osam bodova zaostatka za liderom Liverpoolom.

Chelsea je na stadionu St Mary's pobijedio Southampton sa 4-1. Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3-1, a potom su u nastavku samo potvrdili pobjedu.

Mrežu domaćina načeo je Tammy Abraham u 17. minuti, postigavši već osmi ligaški pogodak. Među strijelce su se upisali i Mount (24), Kante (40), te Batshuayi (89), dok je strijelac za Southampton bio Ings (30). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za 'Bluese' posljednjih 10 minuta

Arsenal je slavio protiv Bournemoutha sa 1-0, a do nova tri boda stigao je golom Davida Luiza u 9. minuti.

Liverpool vodi na ljestvici sa 24 boda, Manchester City je drugi sa 16 bodova, dok je treći Arsenal sa 15 bodova. Leicester, Chelsea i Crystal Palace maju po 14 bodova, dok je Manchester United na skromnom 12. mjestu s devet bodova.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close