4-2-3-1

Dalić: Ne želim kalkulirati, igrat ćemo napadački nogomet; Modrić ljut na pitanje o Mamiću

Nagađa se kako će "Vatrenih" protiv "Super orlova" istrčati u hrabroj formaciji sa četiri ofenzivna igrača (Rebić, Kramarić, Perišić, Mandžukić), dok bi Luka Modrić i Ivan Rakitić trebali zaigrati na poziciji zadnjih veznih.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2018. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija trenirala je na Areni Kalinjingrad na kojoj će u subotu otvoriti svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Nigerije.

Hrvatski trening je već uobičajeno bio otvoren samo prvih 15 minuta nakon čega su novinari i snimatelji morali napustiti tribine prekrasnog stadiona koji prima 35.212 gledatelja, a izgradnja je stajala nešto više od 250 milijuna eura.

Dok su novinari pratili s tribina, "Vatreni" su se lagano zagrijavali i izbornik Zlatko Dalić nije želio otkrivati karte.

"Znam kojih 11 će sutra započeti utakmicu. Razgovarao sam s igračima, no javnost će početnu momčad doznati u subotu," kazao je hrvatski strateg.

Nagađa se kako će "Vatrenih" protiv "Super orlova" istrčati u hrabroj formaciji sa četiri ofenzivna igrača (Rebić, Kramarić, Perišić, Mandžukić), dok bi Luka Modrić i Ivan Rakitić trebali zaigrati na poziciji zadnjih veznih.

Zvijezde Real Madrida i Barcelone tako bi trebale držati 'srce Hrvatske'.

Utakmica protiv Nigerije bit će Luki Modriću 107. u dresu reprezentacije, no na Svjetskim prvenstvima nikad nije zabio gol.

"Nadam se da ćemo ispuniti prvi cilj, to je prolazak skupine, a onda je sve moguće", kaže Modrić.

Iz momčadi po svemu sudeći ispadaju Vedran Ćorluka i Milan Badelj, dok bi poziciju lijevog bek trebao dobiti Ivan Strinić ispred Josipa Pivarića.

Modrić 'poludio' na pitanje o Mamiću

Uz uobičajena pitanja na press konferenciji o taktici, formi, protivniku i sastavu, Modrića je zateklo pitanje novinara engleskog Guardiana Shauna Walkera koji ga je pitao hoće li situacija oko Zdravka Mamića utjecati na izvedbu reprezentacije u Rusiji.

Kapetan Hrvatske potpuno je izgubio živce i bijesno mu odgovorio:

"Nemaš ništa pametnije od toga?! Je li? Koliko si se pripremao za to pitanje?!"

Podsjetimo, USKOK je prije godinu dana protiv hrvatskog kapetana pokrenuo istragu zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću, a početkom ožujka ove godine Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je i optužnicu protiv Modrića zbog lažnog svjedočenja.

Vjerojatna postava Hrvatske (4-2-3-1): Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić - Rakitić, Modrić - Rebić, Kramarić, Perišić - Mandžukić

Kopirati
Drag cursor here to close