Derbi 3. kola

Miše: Dolazimo na Grbavicu kao prvaci i tako ćemo se postaviti

''Dolazimo kao prvaci na Grbavicu i tražit ću od igrača da se tako postave. I mi i oni su imali težak put i iscrpljeni su, a vidjet ćemo tko će se na kraju bolje snaći'', kazao je Miše
Sport / Nogomet | 03. 08. 2018. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treće kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje se igra ovog vikenda, obilježit će derbi na Grbavici u kojem se u nedjelju (od 21 sat)  sastaju Željezničar i Zrinjski, aktualni viceprvak i prvak u prošloj sezoni.

Obje ekipe sinoć su igrali uzvratne susrete Europske lige. Zrinjski je eliminirao maltešku Vallettu i izborio prolaz u 3. kolo, dok je Željezničar završio ovosezonski nastup na međunarodnom natjecanju nakon dva poraza od ciparskog Apollona.

"Imali smo dobru realizaciju, od četiri šanse dali smo dva gola. Imali smo jedan djelić sreće, ali nekad trebate i sreću. Bez dva gola u gostima ti nemaš što očekivati, ali hvala Bogu mi smo uspjeli da ih postignemo. Bilo je i loših stvari, ali rezultat sve pokriva. Spremamo se sada za derbi sa Željom", kazao je trener Ante Miše na konferenciji za novinare uoči utakmice na Grbavici, dodavši kako među 'Plemićima' neće biti Pere Stojkića.

"Stojkić ima problema i mislim da ga nećemo koristiti za ovu utakmicu. Sačuvat ćemo ga za dvoboje u Europi. Imamo sada zahtjevan program utakmica. Svi drugi su zdravi i nadam se da će tako i ostati do utakmice sa Željom", dodao je trener Miše.

"Ovo su najljepše utakmice za igrače. Ovdje se nema što izgubiti, a može se puno dobiti. Dolazimo kao prvaci na Grbavicu i tražit ću od igrača da se tako postave. I mi i oni su imali težak put i iscrpljeni su, a vidjet ćemo tko će se na kraju bolje snaći".

"Protok lopte možda nije onakav kakav želim, ali te neke stvari ćemo popraviti u dogledno vrijeme. Radit ćemo na igri, otklanjat pogreške i nadati se da će realizacija biti i bolja nego do sada", poručuje Miše na upit o nedostatcima Zrinjskog nakon šest odigranih utakmica.

"Njihovi igrači vrijede preko 50 milijuna eura. Oni imaju igrače koji vrijede po četiri ili pet miliona eura. Oni su u svakom slučaju favoriti i mi im dajemo tu ulogu, ali spremit ćemo se, dobro izanalizirati i imamo pravo nadati se nečemu. Ludogorec je bio bolji od Videotona, ali su Mađari prošli dalje. Imali su sreće, a sreća prati hrabre. Nećemo glumiti da smo Barca ili Real u Razgradu, ali gledat ćemo da ostvarimo dobar rezultat", poručuje trener Plemića na upit o sljedećem protivniku u Europskoj ligi - Ludogorecu.

Drugi derbi kola u nedjelju će se igrati na Tušnju gdje Sloboda dočekuje ekipu Sarajeva, koje je sinoć također završilo nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu.   

Prvog dana vikenda na programu su dva susreta. U entitetskom derbiju Radnik u Bijeljini dočekuje Krupu, dok će Mladost biti domaćin ekipi Tuzla City.

U preostala dva susreta u nedjelju se sastaju Gošk i Zvijezda 09, dok će Široki Brijeg na  Pecari ugostiti Čelik.

Nakon dva kola na ljestvici vodi Zrinjski sa šest bodova, slijede Krupa, Široki Brijeg i Radnik sa po četiri boda.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close