Liverpool - Chelsea 2-0

Mane i Salah srušili Chelsea

U jednoj od ključnih utakmica za rasplet prvenstva, Redsi su sjajnim golovima Manea i Salaha došli jako blizu tituli prvaka, prvoj za Liverpool nakon davne 1990.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2019. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool je u fantastičnoj utakmici na Anfieldu pobijedio Chelsea 2:0 i četiri kola prije kraja s 85 bodova prvi je na ljestvici Premiershipa ispred Cityja koji ima dva boda manje.

U jednoj od ključnih utakmica za rasplet prvenstva, Redsi su sjajnim golovima Manea i Salaha došli jako blizu tituli prvaka, prvoj za Liverpool nakon davne 1990.

Najveće zasluge za pobjedu idu Mohamedu Salahu, čija je borbenost odigrala važnu ulogu kod prvog pogotka koji je glavom postigao Sadio Mane na ubačaj Jordana Hendersona u 51. minuti.

Samo dvije minute poslije Salah je gromovitim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio desni gornji kut i svladao gostujućeg vratara Kepu Arrizabalagu.

Liverpool je tako okrunio nadmoć u drugom poluvremenu u kojem su igrači Juergena Kloppa uputili 11 udaraca prema vratima Chelseaja, a gosti samo tri.

Za 27. ovosezonsku prvenstvenu pobjedu 'građana' dva pogotka postigao je Raheem Sterling u 15. i 63. minuti, a tri boda je potvrdio Gabriel Jesus golom u 90. minuti. Za domaće je jedini strijelac bio Luka Milivojević u 81. minuti iz slobodnog udarca.

Liverpool ima 85 bodova iz 34 nastupa, a Manchester City je skupio 83 boda u 33 utakmice, koliko ih je odigrao i trećeplasirani Tottenham sa 67 bodova. Chelsea je četvrti sa 66 bodova iz 34 nastupa. Za mjesta u Ligi prvaka još se bore Manchester United (64) i Arsenal (63). 'Topnici' još moraju odigrati utakmicu 34. kola protiv Watforda u ponedjeljak od 21 sat, a ostaje im i zaostali dvoboj 31. kola protiv Wolverhamptona.

U zoni ispadanja su otpisani Huddersfield (14) i Fulham (20), te Cardiff (28) koji ima pet bodova zaostatka za Brightonom (33) na 17. mjestu.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close