Povratak na Poljud

Lovre Kalinić ponovo u Hajduku

Lovre je i klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2020. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri godine nakon što je napustio Hajduk, vratar Lovre Kalinić (30) se vraća na Poljud, objavio je splitski klub.

Iskusni 30-godišnji vratar stiže u Hajduk na posudbu iz Aston Ville do 30. lipnja 2021. godine.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Jakobušiću koji je pokrenuo priču oko mog povratka. Njegova želja je zaista bila velika, s moje strane također, iako mi se na stolu nudilo nekoliko opcija iz Belgije. Mnogi će reći da je Hajduk trenutno rezultatski loš, ali Hajduk je unatoč tome ogroman klub," kazao je Kalinić otkrivši razlog povratka u rodni grad.

"Posebno me zaintrigirala priča i projekt predsjednika koji želi stvoriti jak i moćan klub. Od prvog razgovora sam osjetio pozitivu zbog čega nisam puno dvojio. Radujem se i sretan sam zbog povratka jedva se čekam priključiti momčadi. Trebamo svi zajedno zapeti i početi raditi na velikim stvarima," istaknuo je Kalinić. 

Kalinić je vratarsku karijeru započeo u Hajduku, na Poljud je stigao s devet godina i prošao sve mlađe uzrasne kategorije. Kao senior za "Bijele" je odigrao sedam prvoligaških sezona upisavši ukupno 134 službena nastupa.

Ukupno je upisao 11.962 službene minute, a čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Lovre je i klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a. Taj rekord bivši Hajdukov vratar postavio je od 10. kolovoza do 24. listopada 2015. godine kada punih osam utakmica zaredom nije primio gol.

Iz Hajduka je u prosincu 2016. preselio u belgijski Gent gdje je branio dvije sezone nakon čega prelazi u Aston Villu. Prvu polovicu 2020. godine proveo je na posudbi u francuskom Toulouseu, a zatim se vratio u Aston Villu.

Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 19 nastupa.

Kopirati
Drag cursor here to close