PSG do boda, Lyon poražen kući

Vaha završio na tribini, Nantes preokrenuo Marseille

Još u prvom dijelu Vaha je imao par kraćih razgovara s četvrtim sucem, dok je u drugom dijelu burno reagirao smatrajući da je njegova ekipa zaslužila slobodan udarac nakon duela Boune Sarra i Lucasa Lime.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2018. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je Vahid Halilhodžić preuzeo Nantes, ova ekipa je u devet utakmica ostvarila pet pobjeda, dva puta je remizirala, dva puta poražena.

Serija od četiri uzastopne pobjede je prekinuta u gostima kod Rennesa gdje je osvojen bod, a onda su popularni Kanarinci neočekivano posrnuli na domaćem terenu remiziravši s Angerom, pa je stigao uvjerljiv poraz od St. Étiennea.

Jasno, prije susreta s Olympique Marseilleom, Nantes je bio pod pritiskom, a stvari se na terenu nisu u prvom dijelu najbolje razvijale po domaći sastav. Gosti su bili konkretniji prema naprijed, u dva navrata su opasno prijetili prije nego što će Morgan Sanson postići gol na povratnu loptu Ocamposa.

Srećom po domaće navijače Nantes se vratio za samo dvije minute, Abdoulaye Toure je centrirao, a efektno je nakon dvije utakmice golgeterskog posta zabio odlični Argentinac Emiliano Sala. Novi problemi za domaći sastav stižu nakon nespretne reakcije Nicolasa Palloisa i njegovog igranja rukom u 36. minuti Florian Thauvin je bio siguran izvođač jedanaesterca, pa je Nantes bio opet u zaostatku.

Ipak u sudačkoj nadoknadi drugi put utakmicu na početak vraća Abdoulaye Toure. Gol za pobjedu Nantesa postiže u 62. minuti. Gabriel Boschilia. Vahid Halilhodžić je utakmicu u drugom dijelu odgledao s tribina na koje ga je poslao glavnu sudac François Letexier.

Još u prvom dijelu Vaha je imao par kraćih razgovara s četvrtim sucem, dok je u drugom dijelu burno reagirao smatrajući da je njegova ekipa zaslužila slobodan udarac nakon duela Boune Sarra i Lucasa Lime.

"Ne bih previše pričao o suđenju, jednostavno napustio sam prostor ograđen za trenere, ali sam morao reagirati jer mislim da je sudac pogriješio. Nisam vrijeđao, nije bilo ružnih riječi, ali nismo dobili prekršaj, slobodan udarac. Pričom o suđenju ne želim pokvariti našu veliku pobjedu. Ova pobjeda je stigla u najboljem trenutku nakon poraza od St.Étiennea. Ja sam bio napadač, postizao sam golove, volim kada moja ekipa igra napadački, efikasno, Razgovarali smo i analizirali mnogo stvari. Cijenio sam reakciju igrača i njihovo ponašanje. Da bismo imali veće ambicije moramo pobjeđivati ekipe kao što je Marseille. Sada moramo nastaviti s ovakvim igrama. Hvala i navijačima koji su stvorili jednu sjajnu atmosferu, oni su nas nosili tijekom utakmice i oni su dali svoj doprinos pobjedi", pričao je nakon utakmice Halilhodžić kojem je ovo prvi veliki "skalp" od preuzimanja Nantesa koji nakon ovog kola na svom kontu ima dvadeset bodova što je dovoljno za dvanaesto mjesto na tabeli.

Za iznenađenja u ovom kolu pobrinuli su se Strasbourg i Rennes. Ekipa trenera Thierryja Laureya je uspjela uzeti bod nedodirljivom PSG-u. Završilo je 1:1, golovi su pali iz jedanaesteraca. Za domaće je realizator bio Kenny Lala za goste Edinson Cavani.

Lyon je bio bolji, njegovi igrači su stvorili nekoliko dobrih prilika, ali su gosti sjajnom, završnicom prvog dijela uzela tri boda. U 41. minuti Hatem Ben Arfa je doveo goste u vodstvo, a samo dvije minute kasnije Theoson Siebatcheu je povećao na ispostavit će se na kraju konačnih 0:2.

Ostali rezultati:

Bordeaux - St. Etienne 3:2
Caen - Nimes 1:2
Dijon - Guingamp 2:1
Reims - Toulouse 0:1
Amiens - Monaco 0:2
Nice - Angers 0:0
Montpellier - Lille 0:1

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close