Ispunjeni kriteriji

Juniorski reprezentativac BiH i Veleža pozvan u njemački klub

U proteklom periodu je zadovoljio čelne ljude RW Essen-a iz Njemačke i nakon reprezentativnog okupljanja nastavlja razvoj svoje igračke karijere u pomenutom klubu.
Sport / Nogomet | 04. 01. 2020. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi ofanzivac juniorske selekcije FK Velež, Bakir Bašić (2002.) iz Mostara, napušta mostarske 'Rođene' u zimskom prelaznom roku.

Ovaj omladinac je prošao kroz sve selekcije 'Veležove' škole sa vrhunskim učinkom, te je sa nepunih 17 godina imao priliku zaigrati prijateljske utakmice za prvi tim FK Velež. Bakir je također imao priliku da nastupi u nižim selekcijama Reprezentacije BiH (U-15, U-16 i U-17), te je također dobio poziv za sljedeće okupljanje reprezentativaca (U-19) u kampu u Zenici, navodi mostarski.ba.

U proteklom periodu je zadovoljio čelne ljude RW Essen-a iz Njemačke i nakon reprezentativnog okupljanja nastavlja razvoj svoje igračke karijere u pomenutom klubu. U razgovoru, Bašić se ovim putem zahvaljuje svim trenerima i čelnim ljudima FK 'Velež' na dosadašnjoj suradnji.

Posebno se zahvaljuje kondicijskom treneru Jasminu Trnovcu koji je dao veliki doprinos u njegovom razvoju i da je tako mogao pokazati zavidnu fizičku spremu na testiranjima i probama za RW Essen.

Kopirati
Drag cursor here to close