Bomba stiže iz Italije

Jose Mourinho preuzima Romu

Portugalac se tako nakon 11 godina vratio u Serie A, koju je napustio nakon što je s Interom osvojio naslov prvaka, talijanski kup i Ligu prvaka.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2021. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prava bomba stiže iz Italije - Jose Mourinho preuzima Romu na kraju sezone.

Tu vijest službeno je potvrdio rimski klub, nedugo nakon što je objavljeno da sadašnji trener Paulo Fonseca napušta Romu na kraju sezone.

Mourinhov sunarodnjak na klupi Rome se nalazi od 2019. godine, dok je Mourinho svoj posljednji angažman imao u Tottenhamu, u kojem je dobio otkaz 19. travnja.

Portugalac se tako nakon 11 godina vratio u Serie A, koju je napustio nakon što je s Interom osvojio naslov prvaka, talijanski kup i Ligu prvaka.

"Nakon niza sastanaka s vlasnicima kluba, shvatio sam kolike su ambicije kluba. Nevjerojatna strast Rominih navijača uvjerila me da prihvatim ovaj posao. Ne mogu dočekati sljedeću sezonu", rekao je Mourinho nakon objave dogovora.

Potpredsjednik Rome Ryan Friedkin komentirao je ovaj dogovor u ime kluba i istaknuo da je presretan što je Roma dovela bivšeg trenera Intera.

"Presretni smo što možemo Joseu Mourinhu poželjeti dobrodošlicu u Rominu obitelj. Veliki šampion, koji je osvajao trofeje na svim razinama, svojim će nam iskustvom pomoći da ostvarimo svoje ambicije", rekao je Friedkin, a komentar je dao i Tiago Pinto, sportski direktor Rome:

"Njegova želja za pobjedom i strast za igrom oborila nas je s nogu. Bez obzira na broj trofeja koje je osvojio, njegov glavni fokus uvijek je na još jednom. Ima znanje, ima iskustvo, ima sposobnost voditi na svim razinama."

Kopirati
Drag cursor here to close