U21 EP

Jesu li Hagi, Coman i društvo rekli sve?

Uz domaćine koji su svakako razočarani, jako loš dojam ostavili su Srbija i Hrvatska koje su turnir zaključile bez pobjede.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2019. u 12:35 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 64 gola su postignuta u 18 utakmica prvog kruga Europskog prvenstva za mlade u Italiji i San Marinu, osam više u odnosu na turnir igran prije dvije godine u Poljskoj.

Bez polufinala su ostale Italija, Poljska, Danska, reprezentacije koje su osvojile šest bodova, Francuska je bila najbolja druga.

Uz domaćine koji su svakako razočarani, jako loš dojam ostavili su Srbija i Hrvatska koje su turnir zaključile bez pobjede.

Rumunjska – Njemačka

Rumunjska je definitivno najugodnije iznenađenje U21 Europskog prvenstva budući da je Radoijeva momčad na impresivan način osvojila skupinu u konkurenciji Engleske, Francuske i Hrvatske. Rumunji su odigrali dvije sjajne utakmice, protiv Hrvatske i Engleske i po prvi put su uspjeli doći do polufinala. Pușcaș, Hagi, Coman, Băluță, Ivan i društvo za sada igraju turnir života, međutim večeras ih čeka branitelj naslova, Njemačka. Rumunji su u tri utakmice zabili sedam golova, Nijemci tri više.

"Iskreno mogu reći da sam u posljednja dva dana spavao sveukupno devet sati. Ne mogu komentirati ono što se piše po medijima jer znam samo ono što igrači rade na treninzima i što će nas dovesti u probleme u utakmici s Njemačkom. Moramo pokazati zašto smo druga najefikasnija momčad turnira. Uz to, moramo biti oprezni jer su oni vrlo opasni kada imaju posjed lopte. Dinamični su i agresivni, stoga moramo dobro reagirati jer ćemo se inače susresti s velikim problemima. Spremni smo za sve opcije, pa tako i za jedanaesterce", kaže izbornik Rumunjske Mirel Radoi.

Za razliku od Rumunja, Njemačka je na ovo prvenstvo stigla kao branitelj naslova, kao jedan od favorita. S tim teretom selekcija Stefana Kuntza se za sada sjajno nosi. Luca Waldschmidt je prvo ime turnira, postigao je do sada pet golova, tri je dodao Marco Richter. Ipak, Kuntz maksimalno respektira Rumunje.

"Momentum je trenutno pomalo na njihovoj strani budući da se radi o najvećem iznenađenju turnira. Radoi i njegova momčad predstavljaju neugodnog suparnika koji igra na neuobičajeni način, te koji pokušava sve kako bi izbacio protivnika iz ritma", naglašava Kuntz.

Ono što može predstavljati veliki problem igračima jedne i druge selekcije jeste činjenica da susret na stadionu Renato Dall'Ara počinje u 18 sati, a prema najavama u Italiji se danas očekuju visoke temperature čak i preko 40 stupnjeva.

"Znam da je najavljeno da će temperatura ići do 41 stupnja, no vjerujem da bi UEFA intervenirala kada bi se radilo o riziku za zdravlje", kaže Kuntz.

Španjolska – Francuska

Španjolska je turnir otvorila porazom od Italije, ali je za razliku od domaćina stigla do polufinala. Gol koji je postigao Fornals u 89. minuti dvoboja protiv Belgije za pobjedu 2:1, je vratio Španjolsku u život. Poljaci su razbijeni 5:0, pa sada slijedi veliki okršaj s Francuzima.

Fizički su dobri sa sjajnim i brzim igračima. Imaju dobar stil igre, te brze kontranapade i tranziciju. Bit će ovo utakmica dvije momčadi s potpuno drugačijim stilovima igre, a to će biti sjajno za navijače. Mi imamo igrače koji se mogu boriti s njihovim defenzivnim sistemom. Pokušat ćemo dominirati kao protiv Poljske, poručuje izbornik Španjolske De la Fuente.

Francuzi jesu očekivano u polufinalu, ali da su briljirali nisu. Engleze su dobili spretno i sretno, protiv Hrvatske su upisali minimalnu pobjedu, pa je nula kontra Rumunjske bila dovoljna za najbolje druge mjesto.

"Španjolce poštujemo ali ih se ne bojimo. Mi moramo pronaći način da balansiramo stvari jer ponekad kada igraš protiv napadačke momčadi moraš biti ofenzivan u svojoj obrani. Ne možeš uvijek igrati utakmicu kakvu želiš jer ti to suparnik neće dozvoliti", naglasio je Sylvain Ripolli.

Susret Španjolska - Francuska se igra u Reggio Emiliji, s početkom u 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close