5.250

Po tko zna koji put: Je li vrijeme za europski iskorak Plemića?

Zrinjski će igrati kvalifikacije za Europsku ligu – krenut će od 1. kola (11. srpnja), nakon pretkola. A bit će Mostarci zahvaljujući solidnom koeficijentu (5.250) nositelji – zajedno s varšavskom Legijom, Malmöom, Hajdukom, Rangersima…,
Sport / Nogomet | 28. 05. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri vezane titule osvojeno je drugo mjesto i tako izboren 14. izlazak na europsku scenu, sedmi u nizu.

Igrači će odmarati petnaestak dana, neki se s odmora neće vratiti u Zrinjski, no Uprava će u pozadini cijelo vrijeme biti u pogonu, piše Dnevni list.

Zrinjski će igrati kvalifikacije za Europsku ligu – krenut će od 1. kola (11. srpnja), nakon pretkola. A bit će Mostarci zahvaljujući solidnom koeficijentu (5.250) nositelji – zajedno s varšavskom Legijom, Malmöom, Hajdukom, Rangersima…, a s druge strane kao potencijalni rivali naći će se primjerice rumunjska Universitatea Craiova za koju igra A reprezentativac Elvir Koljić, zatim Slovaci, DAC Dunajska Streda i Ružemberok, Debrecen…, redom su nabrojani klubovi s najjačim koeficijentom među nepostavljenima, ali UEFA će za ždrijeb 19. lipnja u zadnji tren odrediti podskupine za križanje, što će reći da navoditi popis svih potencijalnih protivnika sada i nema previše smisla.

Ono što je jasno, Zrinjski će se vrlo vjerojatno naći u nešto nepovoljnijoj situaciji nego prošlog ljeta – jer tada je nakon ispadanja u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka ispao u 2. kolo kvalifikacija za Europsku ligu i imao sreće da ga zapadne malteška Valletta, što je i iskoristio te izborio dvomeč s Ludogorecom.

Ovog puta nema popravnog. Ispadanje znači ispadanje, a ako prođe dalje u 2. kolo EL kvalifikacija, bit će vrlo, vrlo važno hoće li među postavljene ili ne. Trenutno, prije završetka relevantnih Liga, drži prvo mjesto među nepostavljenima u 2. kolu, a kao takvom, s druge strane bi se našli Roma, Eintracht, Espanyol, Partizan…

Kopirati
Drag cursor here to close