U Zrinjskom oprezni pred uzvrat

Iz Skoplja trica nije za vica

"Još jedan dan nas dijeli od uzvratnog susreta HŠK Zrinjski - Akademija Pandev! Dođite i podržite naš europski put! #HŠKZ #NekaTraje", stoji u pozivu 'Plemića'.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošli je bio veliki tjedan za Zrinjski, no ovaj je još važniji, raspored postaje gušći – jer nakon četvrtka i uzvrata sa Akademijom Pandev, za vikend slijedi i početak prvenstva i to u vidu gostovanja na Koševu.

Iščekivanje službenog početka sezone je već u arhivi. Navijači Zrinjskog već sebe i svoje miljenike vide u 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu, s tim da im u mislima nije samo Akademija Pandev, kojoj su u Skoplju očitali lekciju (3:0).

Misle i o Sarajevu, prvom protivniku u novoj sezoni Premijer lige koje na Koševu čeka u nedjelju od 19 sati. Ipak, jasno da su Makedonci prvi na redu, da najprije treba završiti posao na prvom europskom koraku.

"Dobru utakmicu su odigrali, zasluženo pobijedili", osvrnuo se na 3:0 iz Skoplja Irfan Hadžić, možda i najveće pojačanje Mostaraca ovog ljeta.

U Mostar su ga dovele partije u Radniku, u novoj sredini snašao se na prvu...

"Zabio sam gol i upisao asistenciju, ali najvažnija je pobjeda, komentirao je Irfan za Dnevni list svoju i partiju Plemića u Skoplju.

Da je Zrinjski već prošao i izborio duel s Utrechtom, mnogi su uvjereni, ali daleko od toga da je u međuvremenu došlo do opuštanja.

"Imamo 3:0 i sigurno je da ćemo manje opterećeno ući u utakmicu, ali moramo ostati ozbiljni", dodao je pa pogledao prema prvom kolu nove, 18. sezone Premijer lige.

- Neće to biti lagana utakmica, ali u svakoj idemo na tri boda.

Pomoćnik u Vukasovom stožeru Mario Ivanković nije htio previše toga otkriti. Nije se htio uvući u priču hoće li Zrinjski u četvrtak kalkulirati.

"Znat ćemo prije treninga, rekao nam je pa dodao: Mislim da su bolji nego je to poraz 0:3 pokazao. Mi smo jednostavno odigrali super utakmicu, neutralizirali njihove jake strane i iskoristili sve njihove slabosti u fazi obrane.

Upravo je ovaj njegov odgovor za sobom povukao novo pitanje – gdje ovosezonski Zrinjski stoji u usporedbi sa prošlosezonskim?

"Mislim da je ovosezonski bolji, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Sigurno smo opasniji nego smo bili", kazao je Ivanović za Dnevni list.

"Još jedan dan nas dijeli od uzvratnog susreta HŠK Zrinjski - Akademija Pandev! Dođite i podržite naš europski put! #HŠKZ #NekaTraje", stoji u pozivu 'Plemića'

Ulaznice danas od 10 do 20 sati potražite u Fan shop Zrinjski ili sutra od 10 sati na Stadionu HŠK Zrinjski.

Češka sudačka četvorka dijelit će pravdu u četvrtak na uzvratu 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu protiv Akademije Pandev. Glavni je Ondrej Pechanec, pomoćnici mu Jiri Molacek i Jakub Hrabovsky, uloga četvrtog suca dodijeljena je Ondreju Berki.

Kopirati
Drag cursor here to close