Moj, Ivane, pobratime mio

Rakitić stao u obranu Neuera

Ivan Rakitić zauzeo se za svog "starijeg brata" Manuela Neuera, koji je izložen brojnim kritikama nakon videa u kojem pjeva Thompsonovu pjesmu 'Lijepa li si'.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2020. u 14:25 Bljesak.info
Manuel Neuer s ekipom pjeva Thompsonovu Lijepa li si

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić otvoreno je stao u obranu svog bivšeg suigrača iz Schalkea Manuela Neuera, kojeg su njemački mediji napali zbog pjevanja Thompsonove pjesme ''Lijepa li si'', prenosi Gol.hr.

"U mnogim je državama on zabranjen i zloglasan. Pjevajući pjesmu 'Jasenovac i Gradiška Stara', slavio je zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u 2. svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci tisuća civila, Srba, Roma i Hrvata", opisuje Bild Thompsonov opus.

Rakitić nije imao razumijevanja za takve optužbe i napade na svog prijatelja te je javno objasnio zašto Neuer pjeva na hrvatskom i svake godine dolazi na hrvatsku obalu na odmor.

"Manu je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i osjeća se ugodno u našoj zemlji. Za mene je on poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i osobnog trenera vratara Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Neuer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku", objasnio je Rakitić u razgovoru za Sport1 i nastavio:

"Thompson je popularan i voljen u cijeloj Hrvatskoj. Pjesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lijepa. Pjesma nema nikakvu ratnu pozadinu i Manu to zna. Šteta je što sada rade od svega toga. Manu nije napravio ništa loše. Samo se osjeća dobro i ugodno u društvu hrvatskih ljudi", zaključuje Rakitić.

Kopirati
Drag cursor here to close