Kvalifikacije za EURO

Italija uvjerljiva u Zenici

Italija je nakon prvog poluvremena vodila 2-0 golovima Francesca Acerbija (21) i Lorenza Incignea (37), a u drugom dijelu među strijelce se upisao i Andrea Belotti (52)
Sport / Nogomet | 15. 11. 2019. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 9. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine pred oko 10.000 gledatelja na zeničkom Stadionu Bilino polju od lidera skupine J, reprezentacije Italije rezultatom 0:3 (0:2).

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Italije nije imala rezultatsku važnost jer su Finci ranije obavili posao, no Talijani su u Zenici lovili rekord i uspjeli su. Prvi put u povijesti nanizali su deset pobjeda. Do sada su imali devet pobjeda u nizu čime su izjednačili rekord iz 1939. godine.

Italija je nakon prvog poluvremena vodila 2-0 golovima Francesca Acerbija (21) i Lorenza Incignea (37), a u drugom dijelu među strijelce se upisao i Andrea Belotti (52).

Gosti su veći dio utakmice bili bolji , iako je i reprezentacija BiH u prvom poluvremenu u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila golu Donnarumme.

No, Talijani su uspjeli iskoristiti dvije prilike i golovima stopera Francesca Acerbija u 21. i Lorenza Insignie u 37. minuti doći do visokog vodstva.

Na otvaranju drugog poluvremena, u 53. minuti, Belotti je dobro šutirao s oko 18 metara iskosa s desne strane te pogodio za vodstvo gostiju od 3:0, čime je praktično bilo riješeno pitanje pobjednika.

Reprezentacija BiH do kraja je pokušavala doći do počasnog pogotka, ali nije bilo većih šansi.

BiH će priliku za plasman na EURO 2020 tražiti kroz baraž u ožujku naredne godine, a Italija je trijumfom u Zenici, pod vodstvom Roberta Mancinija ostvarila 10. uzastopnu pobjedu te oborila 80 godina star rekord. Devet uzastopnih pobjeda ta selekcija ostvarila je u periodu 1938.-1939. godine, kada ih je vodio izbornik Vittorio Pozzo.

Italija vodi na ljestvici sa 27 bodova, Finska ima 18 bodova, Grčka 11, a BiH, koju vodi Robert Prosinečki i Armenija po 10 bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close