Trajno prešao

Inter i PSG službeno potvrdili Icardijev transfer u Pariz

Jaja za doručak nitko neće odbiti, a mnogi si uopće ne mogu zamisliti početak dana bez ukusne kajgane.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2020. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mauro Icardi trajno je prešao u Paris Saint-Germain, službeno je u nedjelju potvrdio njegov bivši klub milanski Inter objavom na svom internetskom portalu, a Parižani su istovremeno objavili da su sa 27-godišnjim argentinskim napadačem potpisali ugovor do ljeta 2024.

"Klub zahvaljuje igraču na šest sezona koje je proveo s nama i želi mu sve najbolje u nastavku profesionalne karijere", stoji u Interovom priopćenju.

U šest sezona igranja za Inter Icardi je odigrao 219 službenih utakmica u kojima je postigao 124 pogotka te u dvije sezone (2014./15. i 2017./18.) bio najbolji strijelac talijanske Serie A.

Icardi je u rujnu 2019. došao u PSG na posudbu, a u prošloj je sezoni za Parižane postigao 12 pogodaka u prvenstvu te još tri u francuskom Liga kupu. Francusko prvenstvo je prekinuto, a PSG je proglašen prvakom, što je Icardiju prvi trofej u seniorskoj karijeri.

U šest utakmica u Ligi prvaka Icardi je pet puta zatresao mrežu, a PSG je jedna od četiri momčadi koje su osigurale plasman u četvrtfinale prije prekida natjecanja zbog pandemije izazvane širenjem koronavirus, prenosi Hina.

Službena vrijednost tranfera nije navedena, a prema pisanju talijanskih i francuskih medija PSG će Interu platiti 60 milijuna eura na ime odštete za igrača koji je s milanskim klubom imao ugovor do ljeta 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close