UEFA Liga nacija

Hrvatska u prvom šeširu, BiH s Njemačkom u drugom

Ždrijeb kvalifikacija je najavljen za 2. prosinca u Dublinu, a kvalifikacije počinju 21. ožujka. U kvalifikacijama ćemo gledati 55 reprezentacija koje će biti podijeljene u deset skupina.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2018. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon posljednjih utakmice Lige nacija odigranih utorak sve je jasno. I po pitanju baraža i po pitanju jakosnih grupa prilikom ždrijeba kvalifikacijskih grupa s Euro 2020. U elitnom društvu 12 najboljih reprezentacija, čekao se krajnji ishod susreta u Guimarãesu gdje su igrali Portugal i Poljska. Završilo je 1:1, Portugal je svakako prvi, Poljska ispada iz A skupine, a ovaj rezultat najmanje je odgovarao Njemačkoj koja još i gubi status nositelja u ždrijebu za Euro.

Tako u prvom šeširu ostaju Švicarska, Portugal, Nizozemska, Engleska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija, Hrvatska i Poljska.

U drugom će biti Njemačka, Island, BiH, Ukrajina, Danska, Švedska,Rusija, Austrija, Wales i Češka.

Foto: Anadolija / Detalj s utakmice Srbije i Litve na Stadionu Partizana u Beogradu

Srbija je nakon poluvremena susreta protiv Litve imala mršavih 0:0, ali je u nastavku iako oslabljena bez važnih igrača slavila sa uvjerljivih 4:1. Očito je vijest kako Rumunjskoj u Podgorici ima minimalno vodstvo razbudila Krstajićeve izabranike koji također idu u play off i treći šešir. Tamo ih čekaju Slovačka, Turska, Republika Irska, Sjeverna irska, Škotska, Norveška, Finska, Bugarska i Izrael.

I koliko god možda ima relativno laganih protivnika ima u tom društvu, jednako tako u četvrtom šeširu imamo nagaznih mina poput Grčke, Rumunjskoj, Crne Gore, Slovenije, Albanije. Preostalih pet mjesta zauzeli su Mađari, Ciprani, Estonci, Litvanci, Gruzijci.

Veliki uspjeh ostvarila je reprezentacija Kosova koja je bez poraza prošla grupnu fazu. U kratkom razdoblju su Kosovari nakon uvjerljive pobjede na Malti sredili i Azerbejdžan 4:0. Tako je ova reprezentacija završila Ligu nacija na prvom mjestu grupe tri D divizije pa će naredne godine igrati s puno jačim reprezentacijama. Zanimljivo, uz Kosovo u petom šeširu su i Farski Otoci, dok su u onom najslabijem posljednjem šestom Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta i San Marino.

Ždrijeb kvalifikacija je najavljen za 2. prosinca u Dublinu, a kvalifikacije počinju 21. ožujka. U kvalifikacijama ćemo gledati 55 reprezentacija koje će biti podijeljene u deset skupina. U pet skupina igrat će po pet reprezentacija, a u pet skupina po šest. Plasman na Euro izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine. Dvadeset reprezentacija kroz kvalifikacije ide na završnu smotru, četiri kroz baraž odnosno play off Lige nacija.

Tu je reprezentacija BiH koja je najbolja u skupini B s deset bodova, Ukrajina druga je sakupila devet, slijede Danska i Švedska s osam odnosno sedam bodova. prema toj mini tablici BiH bi trebala u ožujku 2020. godine u baražu igrati protiv Švedske. Kada je u pitanju ostatak baraža za Euro, Skupini C igrat će Škotska, Norveška, Srbija i Finska, te u onoj najslabijoj Skupini D Gruzija, Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Kopirati
Drag cursor here to close