Kakav povratak!

Hat trick Ronalda i Portugal je u finalu

Portugal nakon osvojenog naslova europskog prvaka ima priliku osvojiti na domaćem terenu i Ligu nacija, ali i 10.5 milijuna eura. Protivnik će im biti bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Nizozemska i Engleska.
Sport / Nogomet | 05. 06. 2019. u 22:53 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo nije mogao izabrati bolji trenutak da debitantski nastup u Ligi nacija. Nakon što je propustio šest utakmica grupne faze, Ronaldo je zaigrao na domaćem terenu, na završnom Final Four turniru i svojim šestim hat-trickom osigurao Portugalu nastup u finalu.

Portugalci nisu dobro izgledali u posljednje vrijeme, računajući dvije utakmice Lige nacija i dvije kvalifikacija za Euro nanizali su četiri remija, od toga tri vezana na domaćem terenu, pa su Švicarci nadali da bi mogli u finale. I bili su blizu, jer su njihove prilike bile bolje, konkretnije. Međutim, Ronaldo je jednostavno bio neumoljiv. Shaqiri je imao dvije šanse do dvadesete minute, a onda Mbabu srušio Ronalda na 22 metra od gola. Takvu priliku Cristiano ne propušta iako je ostao dojam kako je švicarski živi zid bio postavljen loše, odnosno da je Sommer jako loše reagirao. Najbolju priliku za izjednačenje je imao Seferović, na ubacivanje Mbabua, ali je okvir gola spasio domaćine.

Najzanimljiviji trenuci na utakmici su se dogodili u 56. minuti. Semedo je zaustavio Seferovića, Švicarci su tražili jedanaesterac, ali Brych pušta kontru Portugala u kojoj Schär ruši Bernarda Silvu i Brych pokazuje na bijelu točku. Ipak, nakon dvadesetak sekundi, Brych je odlučio svoju odluku "zamrznuti" prije nego što će pogledati spornu situaciju iz kaznenog prostora Portugala. Na kraju ide jedanaesterac za Švicarsku, koji Rodriguez pretvara u gol.

Zanimljivo, ovo je bila prva utakmica na jednom velikom momčadskom natjecanju pod ingerencijom UEFA-e u kojoj je korišten VAR.

Identično kao u prvom dijelu, opet nakon gola gledamo poprilično dosadnu utakmicu, a onda polako Švicarci pojačavaju pritisak. Dva puta je opasno pred golom Ruija Patricija, ali nema gola. I onda na drugoj strani trenuci odluke. Dvije minute prije kraja, dijagonala za Bernarda Silvu, ovaj ubacuje u sredinu za Ronalda i Sommer je nemoćan. Dvije minute kasnije Švicarci gube loptu na sredini terena, Guedes je gura za Ronalda koji vara svog čuvara i efektno pogađa suprotni kut.

Portugal nakon osvojenog naslova europskog prvaka ima priliku osvojiti na domaćem terenu i Ligu nacija, ali i 10.5 milijuna eura. Protivnik će im biti bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Nizozemska i Engleska.

Kopirati
Drag cursor here to close