2:2

Podjela bodova u Mostaru

U 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je ugostio Sarajevo, a sjajan derbi završen je podjelom bodova - rezultatom 2:2.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2018. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odličan, ali i strašno napet i incidentan derbi 17. kola Premijer lige BiH odigrali su dvije trenutno najbolje momčadi, Zrinjski i Sarajevo.

Završilo je 2:2, pa je razlika ostala ista kao i prije kola – pet bodova. Bila je to utakmica s četiri pogotka, bezbroj prilika i dva, čini se, dvojbena jedanaesterca, ali na kraju su mogli zadovoljniji biti gosti koji su u Sarajevo odnijeli barem jedan bod i zadržali Plemiće na distanci.

Zrinjski je poveo u 11. minuti kada je na asistenciju Ognjena Todorovića pogodio Nemanja Bilbija, koji je u ovoj utakmici proslavio stoti nastup u dresu s lentom.

Foto: Bljesak.info / Vratnicu je pogodio Dalibor Veselinović ...

Osim tog gola u prvom poluvremenu viđene su brojne velike prilike na obje strane. Vratnicu je pogodio Dalibor Veselinović, a Nemanja Bilbija se poskliznuo u situaciji kada je izašao sam ispred vratara Kovačevića.

S druge strane, Sarajevo je dvaput pogodilo okvir gola. Dario Rugašević je skrenuo loptu na vratnicu svog gola, a u završnici prvog dijela gredu je udarcem glavom pogodio Mersudin Ahmetović.

Foto: Bljesak.info / Amer Bekić i Emir Halilović

U drugom poluvremenu tempo je bitno splasnuo, a Sarajevo je nakon 15 minuta igre došlo do izjednačenja. Sudac Bjelica je ocijenio da je Barišić prekršajem srušio Ahmetovića, a Krste Velkoski je s bijele točke bio siguran. Taj jedanaesterac dodatno je usijao atmosferu, na tribinama i terenu, ali je ujedno potpuno izbacio domaće iz ritma, jer je desetak minuta kasnije Sarajevo izjednačilo.

Nakon kornera Adukor je pogodio, ali uz vrlo lošu intervenciju vratara Brkića. Ipak, Zrinjski dolazi do 2:2 i to iz jedanesterca. Bjelica je ocijenio da je Veselinović nepropisno srušen, a Bilbija je bio siguran za svoj drugi pogodak i za bod koji ipak neće zadovoljiti prvaka.

Rezultati 17. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Subota, 10. studenog:
Mladost - Radnik 2:0
Zvijezda 09 - Čelik 2:0
Zrinjski - Sarajevo 2:2

Nedjelja, 11. studenog:
Gošk - Krupa (13.30)
Sloboda - Široki (13.30)
Željezničar - Tuzla City (16.30)

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close