Prva HNL

Gorica srušila Hajduk, Lokomotiva druga

Treću uzastopnu domaću pobjedu Gorice u međusobnim susretima donijeli su Jiloan Hamad (18), Joey Suk (44) i Cherif Ndiaye (53), dok je pogodak za Hajduk zabio Marin Jakoliš (45+2).
Sport / Nogomet | 30. 06. 2020. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavlja se kriza Hajduka koji je u susretu 32. kola Prve HNL na gostovanju izgubio od Gorice sa 1-3 upisavši već treći poraz u posljednja četiri kola i sve je dalje od osvajanja drugog mjesta koje osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka.

Poraz Hajduka iskoristila je Lokomotiva koja se pobjedom 2-0 protiv Varaždina probila na drugu poziciju s tri boda više od splitskog sastava. Hajduk bi u srijedu mogao ostati i bez trećeg mjesta ukoliko u derbiju Osijeka i Rijeke netko osvoji tri boda.

Treću uzastopnu domaću pobjedu Gorice u međusobnim susretima donijeli su Jiloan Hamad (18), Joey Suk (44) i Cherif Ndiaye (53), dok je pogodak za Hajduk zabio Marin Jakoliš (45+2).

Domaćin je početnu inicijativu okrunio vodstvom u 18. minuti. Suk je pucao, Posavec obranio, no lopta se odbila do Ndiayea, koji je povratnom loptom pronašao Hamada u sredini, a ovaj lijepo zabio za 1-0.

Samo tri minute kasnije vidjeli smo novu veliku priliku za Goricu. Hajduk je izgubio loptu na svojoj polovici, a Gorica je krenula u kontru. Hamad je na kraju ostao sam u kaznenom prostoru. Pucao je, ali je Posavec sjajno obranio.

U 44. minuti Gorica je zabila i drugi pogodak. Čabraja je izveo korner, Jovičić prenio loptu, a Suk na drugoj stativi pospremio za veliku prednost. U posljednjim trenucima prvog dijela Hajduk je ipak smanjio. Jovičić je kao zadnji igrač izgubio loptu, Jakoliš se sjurio prema golu i vratio nadu Hajduku.

Međutim, nada Hajduka u potpuni povratak kratko je trajala. Već u 53. minuti Gorica se vraća na +2. Jradi je izgubio loptu na centru, Kalik pronašao Ndiayea, koji je mirno svladao vratara Hajduka.

Do kraja susreta Splićani su pokušavali izvući barem bod, no nisu uspjeli i potopom u Gorici ispustili su drugo mjesto, a Igor Tudor se našao na rubu otkaza.

U ranije odigranom susretu Lokomotiva je pobijedila Varaždin sa 2-0 ostvarivši važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto.

Golove za 'lokose' zabili su Indrit Tuci (45+2) i Kristijan Jakić (85).

Lokomotiva je dominirala veći dio susreta i posve zasluženo je stigla do bodova. No, prvu veliku priliku imali su gosti u 28. minuti nakon što je Novoselac pucao glavom nakon kornera, no Kolinger je 'počistio' s gol linije. Lokomotiva je uzvratila u 39. minuti. Tolić je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, a u nastavku akcije Tuci je promašio prazan gol.

Albanac se iskupio u posljednjim trenucima prvog dijela zabivši za 1-0. Tolić je sjajno prošao po desnoj strani, ubacivši pred vrata gdje se najbolje snašao 19-godišnji albanski napadač.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Lokomotiva je razriješila u 85. minuti kada je Jakić zabio za 2-0. U posljednjim trenucima susreta pogodak je zabio i najbolji igrač utakmice Tolić, ali je gol poništen zbog zaleđa.

U drugom susretu Slaven Belupo je pobijedio Istru 1961 sa 3-0, a sve je bilo gotovo u prvih pola sata. Zidrum je u 13. minuti zabio za 1-0, Krstanović je u 25. minuti povisio na 2-0, a samo dvije minute kasnije Suarez je zabio i treći pogodak za "Farmaceute".

U posljednja dva susreta ovoga kola u srijedu se sastaju Inter - Dinamo, te Osijek - Rijeka.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 73 boda, Lokomotiva je druga sa 57 bodova, Hajduk ima 54, Osijek 53, a Rijeka 52 boda. Gorica je šesta sa 46 bodova. Zadnja dva mjesta drže Istra 1961 sa 23 i Inter sa 17 bodova.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close