GOŠK - Sloboda 3:2

Važan trijumf Gabeljana u borbi za opstanak

Jako dobra utakmica viđena je u Gabeli, a na kraju je domaća momčad upisala veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2019. u 19:29 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GOŠK je u 26. kolu Premijer lige u Gabeli ugostio Slobodu i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 3:2. Jako dobra utakmica viđena je u Gabeli, a na kraju je domaća momčad upisala veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak.

GOŠK je bolje ušao u utakmicu. Igrala se 14. minuta kada je lijepu akciju domaćeg tima završio Mirsad Ramić za prednost 'Lavova' od 1:0.

Foto: Bljesak.info / GOŠK - Sloboda 3:2

Nakon primljenog gola Sloboda se probudila. Bili su bolji na terenu, a u 41. minuti su stvorili prvu pravu šansu. Antonio Vidović se našao u idealnoj poziciji za postizanje gola, ali nije uspio zabiti.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćina od 1:0, da bi Sloboda nakon deset minuta igre u nastavku uspjela da dođe do gola. Pogodio je Baraban za 1:1.

Foto: Bljesak.info / GOŠK - Sloboda 3:2

Radost gostiju iz Tuzle trajala je samo jedan minutu. Već u narednom napadu Mirsad Ramić ponovo pogađa za 2:1 nakon što ga je proigrao Gržan.

Mogao je Ramić u 65. minuti riješiti pitanje pobjednika. Imao je stopostotnu šansu, ali nije pogodio, pa je jako brzo uslijedila kazna.

Foto: Bljesak.info / GOŠK - Sloboda 3:2

Tuzlaci do novog izjednačenja dolaze u 72. minuti. Eurogol postiže Antonio Vidović za veliku radost gostiju i poravnanje rezultata na 2:2.

Ipak, u 82. minuti GOŠK dolazi do tri boda. Gabeljani su odigrali sjajnu akciju , a završio ju je Vedin Kulović pogotkom za pobjedu ekipe iz Gabele od 3:2.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close