Domaćin

Raste pritisak na UEFA-u da se finale ne igra u Londonu

Velika Britanija bilježi porast slučajeva zbog širenja zaraznije varijante Delta, koja je prvi put identificirana u Indiji.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2021. u 12:21 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnica nogometnog turnira Euro 2020. ne bi se trebala igrati u Londonu, zbog zabrinutosti da bi se koronavirus mogao početi brže širiti u Velkoj Britaniji, izjavio je u utorak eurozastupnik Peter Liese, piše Hina.

U ponedjeljak je talijanski premijer Mario Draghi zatražio premještanje utakmice iz Engleske zbog porasta broja zaraženih COVIDom-19, ali je UEFA objavila da ne planira mijenjati Wembley kao domaćina za polufinale i konačni.

Međutim, pritisak na UEFA-u se nastavlja.

"Naše je zdravlje prioritet. Širenje Delta verzije čini nemogućim da 40.000 gledatelja prati finale uživo na Wembleyu", izjavio je u utorak eurozastupnik Peter Liese.

Velika Britanija bilježi porast slučajeva zbog širenja zaraznije varijante Delta, koja je prvi put identificirana u Indiji.

Zastupnik, po zanimanju liječnik koji govori o zdravstvenim pitanjima u ime Europske pučke stranke (EPP), najveće skupine u Europskom parlamentu, poslao je u utorak pismo predsjedniku UEFA-e Aleksanderu Čeferinu pozivajući ga da odabere drugo mjesto za finale.

"UEFA ne bi trebala birati alternativna mjesta prema mjestu gdje je dopušteno najviše gledatelja, već prema tome koji stadion ili grad ima najbolji higijenski koncept i gdje je zdravstvena zaštita najbolje zajamčena", rekao je Liese.

Liese je također pozvao Čeferina da Budimpeštu ne smatra alternativnim mjestom za finale, samo zato jer je to jedina europska prijestolnica koja je kao jedan od domaćina na Puskas Areni omogućila prisutnos gledatelja u punom kapacitetu.

Prema nekim medijskim napisima koji su objavljeni posljednjih dana činilo se da je Čeferin bio spreman zamijeniti London i utakmice polufinala i finala koje su trebale biti odigrane na Wembleyju premjestiti u neki drugi grad, ali iz UEFA-e su u utorak demantirali te priče.

"UEFA, Engleski nogometni savez (FA) i engleske vlasti usko surađuju na pripremama za uspješno odigravanje polufinalnih utakmica i finala EURA na Wembleyju te ne postoji plan za promjenu stadiona za te dvoboje", izjavio je u utorak glasnogovornik UEFA-e.

Polufinale utakmice su na rasporedu 6. i 7. srpnja, a finale će biti odigrano 11. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close