Zeleno svjetlo na pomolu

Federacija sutra ukida mjere, kreće Premijer liga?

Savez je preuzeo sve aktivnosti u cilju pravovremenog odgovora na UEFA-in zahtjev za dostavu konačne odluke.
Sport / Nogomet | 25. 05. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NS BiH je u ponedjeljak najavio da će na sljedećoj sjednici IO donijeti odluku hoće li se, kada i kako sezona nastaviti, iako nema točnih informacija kada bi se sjednica mogla održati.

"S obzirom na to da je sjednica Izvršnog odbora UEFA prolongirana za 17.6.2020. godine, produžen je i rok do kojeg nacionalni savezi trebaju dostaviti prijedloge o eventualnom nastavku svojih natjecanja.

Savez je preuzeo sve aktivnosti u cilju pravovremenog odgovora na UEFA-in zahtjev za dostavu konačne odluke.

Danas su stigle vijesti iz Republike Srpske koje daju nadu da bi u ovom entitetu nakon 8. lipnja moglo biti dozvoljeno odigravanje natjecateljskih utakmica, a to isto će krizni stožeri u FBiH dozvoliti još ranije.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, u utorak će u Federaciji biti ukinuta većina restriktivnim mjera uključujući i zabranu za profesionalni sport i organiziranje utakmica. Još od ranije su u FBiH dozvoljeni treninzi na otvorenom.

Inače, odluke kriznih stožera i restrikcije su, službeno, predstavljale najveću prepreku bh. nogometu. Međutim, restrikcije lagano jenjavaju i vrlo brzo neće biti nikakvih prepreka te vrste za nastavak natjecanja u BiH.

Podsjetimo, predstavnici nogometnih klubova i Nogometnog saveza BiH također nisu bili jedinstveni oko nastavka sezone.

Do kraja prvenstva klubovi Premijer lige BiH trebali bi odigrati 11 ligaških kola.

Do prekida natjecanja vodeća na ljestvici bila je momčad Sarajeva sa 45 bodova ispred drugoplasiranog Željezničara koji ima tri boda manje. Trećeplasirani Zrinjski iz Mostara ima 38 bodova.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close