Preduvjeti za dobru utakmicu

Dudić prije Grbavice: Tradicije su tu da se ruše

"Mislim da je Željezničar pokazao najviše, ali mi smo dokazali da igramo najbolje protiv najboljih ekipa i ne idemo na Grbavicu s bijelom zastavom", kazao je vratar Adnan Bobić.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2019. u 12:15 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dudić pred FK Željezničar: Za kraj želimo obradovati naše navijače

Rođeni nakon pobjede u Bijeljini lakše dišu i nadaju se da otvorenom igrom mogu doći do novih bodova.

Pred put u Sarajevo medijima su se danas obratili šef struke Feđa Dudić i vratar Adnan Bobić.

"Mislim da je ova utakmica šlag na tortu. U dobrom raspoloženju i mi i oni dočekujemo utakmicu. Željezničar je zasluženo prvi, najviše su pokazali ove polusezone, a mi dolazimo nakon pobjede u Bijeljini. Kada uzmemo u obzir našu polusezonu, izdvojio bih dvije utakmice koje smo najbolje odigrali, a to su Tuzla City i Željezničar. Nadam se da ćemo ponoviti to na Grbavici, momci su dobro radili i mislim da za kraj možemo da obradujemo naše navijače koji će doći u velikom broju. Volim da igram pred punim stadionom, te je puno ljepše igrati kada ima publike. Nogomet se i igra zbog publike", kazao je trener Veleža Feđa Dudić, te dodao.
 
"Što se tiče igračkog kadra, i dalje imamo malih problema. Cijelu sezonu smo ostali bez Zeljkovića, Osmić je dobio crveni u Bijeljini, a imamo problema sa Urdinovom i Daryom".

"Mislim da je Željezničar pokazao najviše, ali mi smo dokazali da igramo najbolje protiv najboljih ekipa i ne idemo na Grbavicu s bijelom zastavom", kazao je vratar Adnan Bobić.

Velež dugo ne pamti pobjedu na Grbavici.

"Imat ćemo sve preduvjete za dobru utakmicu, a tradicije su tu da se ruše. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će je srušiti", dodao je Dudić.

Plavi će biti bez Semira Štilića.

"On nosi ekipu. Bio je prevaga, donio je puno bodova Želji... Očekujem postavu Želje kao ovdje u Mostaru i nadam se da im se možemo suprotstaviti".
Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close