'Rođeni' krenuli u novu sezonu

Dudić: Samo prava pojačanja dolaze u obzir

Kada je u pitanju plan priprema, Velež će raditi, trenirati u Mostaru do 8. srpnja, a onda slijedi odlazak na Kupres, gdje ćemo ostati desetak dana.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2020. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez Nusmira Fajića koji je službeno bivši igrač i Koste Maneva na čiji se eventualni potpis za produženje suradnje još čeka, Feđa Dudić šef stručnog stožera Veleža je poveo momčad u novu sezonu.

S obzirom kišu koja je pala pred početak treninga, prvi je odrađen na pomoćnom terenu. Na prozivci kako se to obično kaže, pojavila su se ukupno 24 igrača, kostur momčadi je tu, što je bez obzira na izostanak dvojice super važnih za svakog trenera pozitivna stvar.

Foto: Bljesak.info / Trener Veleža Feđa Dudić

"Moj cilj je bio zadržati kostur momčadi, barem ja tako mislim ako želiš neki kontinuitet, ako želiš nešto napraviti, neki rezultat. Moj pravi tako da kažem filter je bio onaj po završetku jesenjeg dijela prošle sezone kada smo se riješili nekih desetak igrača, što je sasvim sigurno bio određeni teret na budžet samog kluba. Ovi igrači koje danas imamo na raspolaganju su svoje mjesto zaslužili kroz igre u jesenjem i proljetnom dijelu sezone. Ali to ne znači da se sada oni mogu opustiti, sada ćemo od ovih igrača tražiti još više", kaže na početku priprema strateg Rođenih koji naravno razmišlja o nekim pojačanjima, ali prvo pitanje kako će se priča završiti s pouzdanim defenzivcem, Manevim.

Foto: Bljesak.info / Velež započeo pripreme za novu sezonu
Foto: Bljesak.info / Velež započeo pripreme za novu sezonu

"Manev je još uvijek u Mostaru, a dok je tu postoji neka nada da će nam se uskoro pridružiti. Odlaskom Fajića, ostali smo deficitarni na poziciji napadača, baš kao što je ostalo upražnjeno mjesto lijevog bočnog, od trenutka kada nas je napustio Urdinov. Nismo u pauzi tražili eventualnu zamjenu, pa ćemo pokušati sada, jer moja je želja imati dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Ja uvijek kažem da nema potrebe pod svaku cijenu dovoditi neke igrače, ako oni neće biti pojačanja u pravom smislu riječi. Eventualno, možda neke mlade igrače od kojih bi klub mogao imati koristi u nekoj budućnosti. Jako važno je za momčad da nam se oporavio Samir Zeljković koji je imao teško povredu.
Ako bude na nivou na kojem je bio prije povrede onda će i on biti jedan veliki plus za momčad. Jednako važi za Harisa Ovčinu i Obrena Cvijanovića koji su također propustili određeni dio prošle sezone. Mislim da je optimalna brojka igrača koji bismo trebali imati na raspolaganju, 20-23 igrača", dodaje Dudić.

Foto: Bljesak.info / Velež započeo pripreme za novu sezonu
Foto: Bljesak.info / Velež započeo pripreme za novu sezonu
Foto: Bljesak.info / Velež započeo pripreme za novu sezonu
Foto: Bljesak.info / Velež započeo pripreme za novu sezonu

Kada je u pitanju plan priprema, Velež će raditi, trenirati u Mostaru do 8. srpnja, a onda slijedi odlazak na Kupres, gdje ćemo ostati desetak dana. U tom razdoblju, do 10. srpnja, Velež će odigrati tri utakmice. Prva je na rasporedu protiv Željezničara (1.7), pet dana kasnije slijedi susret kontra GOŠK-a u Gabeli, a onda na Kupresu dvoboj protiv Tuzla Cityja. Tri susreta su potvrđena, do početka sezone je planirano ukupno šest. Generalna proba bi trebala biti pet dana prije početka prvenstva koje je najavljeno za 1. kolovoz, ali još uvijek nije potvrđeno.

Nogometaši Veleža suglasni su u tome da su se kroz ovo korona radzoblje bez utakmica i treninga zaželjeli lopte i natjecanja te jedva čekaju da i u narednoj sezoni dokažu kako partije iz minule sezone nisu bile slučajne i kako Rođeni pripadaju samom vrhu bh. nogometa.

Na prvom treningu su se pojavila 24 igrača i to : Adnan Bobić, Muharem Čivić, Harun Jelovac, Denis Zvonić, Dino Hasanović, Samir Radovac, Mehmed Ćosić, Obren Cvijanović, Edo Vehabović, Haris Ovčina, Melvin Osmić, Dario Ferreyra, Nermin Alagić, Brandao, Seid Behram, Slaviša Bogdanović, Omar Pršeš, Kenan Zvizdić, Faris Aličić, Berin Čatić, Faruk Bihorac, Dževad Sijamija, Samir Zeljković i Said Bozalija.

Kopirati
Drag cursor here to close