Liga prvaka

Dinamo na krilima Oršića srušio Atalantu, PSG deklasirao Real

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su nastup u C skupini Lige prvaka fantastičnom predstavom pobijedivši pred 28.500 gledatelja na stadionu Maksimir Atalantu sa 4-0, a junak večeri bio je trostruki strijelac Mislav Oršić.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2019. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su nastup u C skupini Lige prvaka fantastičnom predstavom pobijedivši pred 28.500 gledatelja na stadionu Maksimir Atalantu sa 4-0, a junak večeri bio je trostruki strijelac Mislav Oršić.

Dinamo je poveo u 10. minuti golom Marina Leovca (10), a potom je na scenu stupio Mislav Oršić postigavši tri gola (31, 42, 68).

Bila je to Dinamova večer za pamćenje. Sasvim sigurno najbolja predstava otkako je Nenad Bjelica preuzeo klub, ali i najbolja predstava koju su Modri prikazali u 37 susreta odigranih u elitnom natjecanju "Starog kontinenta".

Dinamo je do ove utakmice ostvario tek četiri pobjede u Ligi prvaka. U zadnjih 11 susreta upisao je 11 poraza, a posljednju pobjedu Dinamo je u Ligi prvaka ostvario 16. rujna 2015. na stadionu Maksimir protiv Arsenala 2-1.

No dolaskom Nenada Bjelice Maksimirom pušu neki novi vjetrovi. Posebno impresivno bilo je prvo poluvrijeme u kojem je hrvatski prvak zabio tri gola i deklasirao trećeplasiranu momčad Serie A, te momčad koja je prošle sezone zabila najviše pogodaka u talijanskom prvenstvu.

Dinamo je fantastično ušao u susret i poveo već u 10. minuti. Stojanović je ubacio s desne strane, a Leovac natrčao i zabio za ludnicu na tribinama.

U 32. minuti Gollini je po drugi put morao vaditi loptu iz svoje mreže. Olmo je fantastičnom loptom uposlio Leovca na krilu, a ovaj vratio povratnu loptu do natrčalog Oršića koji je preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut. Čudesno poluvrijeme Dinama Oršić je u 42. minuti okrunio svojim drugim pogotkom.

Stojanović je ubacio u kazneni prostor, Ademi vratio glavom do Oršića koji je zabio za 3-0.

Šokirani Talijani jedva su dočekali odmor kako bi u nastavku pokušali 'smanjiti štetu'. Međutim, ništa im nije pomoglo. U 68. minuti Oršić je zabio i treći gol na utakmici za nestvarnih 4-0.

Gosti su u 73. minuti mogli smanjiti veliki zaostatak, no Livaković je sjajno obranio Zapatin udarac.

Dinamo i Atalanta su se već jednom sastali u europskim natjecanjima. Bilo je to u 1. kolu Kupa UEFA 1990. godine, a Talijani su prošli dalje zbog više golova u gostima. Prva utakmica u Bergamu je završila bez golova, dok je uzvrat u Zagrebu završio 1-1. Dinamo je poveo golom Zvonimira Bobana u 53. minuti, a izjednačio je Brazilac Evair sedam minuta kasnije iz kaznenog udarca.

Idući nastup Dinamo će imati 1. listopada kada će gostovati kod Manchester Cityja, dok će u Bergamu snage odmjeriti Atalanta i šahtar.

U najzanimljivijim utakmicama 1. kola Lige prvaka igranim u srijedu u Parizu je PSG je uvjerljivo slavio protiv Reala s 3-0, dok su u Madridu Atletico i Juventus odigrali 2-2.

U skupini A na Parku prinčeva se odigrao veliki derbi, a Real je doživio neočekivani poraz na stadionu gdje je prije 63 godine osvojio prvi naslov europskog prvaka.PSG je u utakmicu ušao jako oslabljen, bez zvijezda Neymara, Cavanija i Mbappea, ali su ipak poveli u 14. minuti golom Angela di Marie nakon ddodavanja Bernata. U 33. minuti je argentinski veznjak zabio i drugi gol svom bivšem klubu i to prekrasnim udarcem s 18 metara. U sudačkoj nadoknadi Belgijanac Meunier postiže gol za težak poraz Reala.

Kod PSG-a je prvu europsku utakmicu odigrao Mauro Icardi, a kod "Kraljevskog kluba" Eden Hazard,dok je Luka Modrić zbog ozljede bio izvan sastava Reala.

U skupini B u Pireju su grčki prvak Olympiacos i europski doprvak Tottenham odigrali zanimljivu utakmicu koja je završila 2-2. Grci su u devet utakmica u svim natjecanjima ove sezone primili samo jedan gol, a u prvih pola sata Englezi su ima zabili čak dva, i to Harry Kane i Brazilac Lucas Moura. No, pirejska momčad se nije predala - krajem prvog dijela smanjio je Portugalac Daniel Podence, a u 64. minuti Mathieu Valbuena je iz penala donio izjednačenje nakon prekršaja Vertonghena upravo na Francuzu.

U ovoj skupini je Bayern u Muenchenu svladao Zvezdu s 3-0. Francuz Coman je u 34. minuti načeo srpskog prvaka na asistenciju Ivana Perišića, a na 2-0 je povećao Lewandowski (80), da bi Mueller postavio konačnih 3-0. Perišić je igrao do 66. minute.

U skupini D u Madridu je Juventus je propustio slaviti protiv Atletica (2-2) jer je torinska momčad vodila s 2-0 do zadnje minute. Juve je poveo na početku drugog dijela pogotkom Kolumbijca Juana Cuadrada, a u 65. minuti Blaise Matuidi diže prednost na 2-0. U 70. minuti Stefan Savić je smanjio,a momčad Diega Simeonea se spasila poraza u zadnjoj minuti golom Meksikanca Herrere.

Prije godinu dana u osmini finala madridski sastav je na Wandi Metropolitanu u prvoj utakmici nadigrao Juventus s 2-0, da bi u uzvratu u Torinu Cristiano Ronaldo zabio tri gola za prolaz Talijana. Marijo Mandžukić i Marko Pjaca nisu bili u momčadi talijanskog prvaka.

U ovoj skupini je u Leverkusenu je moskovski Lokomotiv pobijedio Bayer s 2-1.

Kopirati
Drag cursor here to close