Kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Desetka Portugala za početak, BiH za povijest

Za juniore BiH susret protiv Srbije bez obzira na rezultat će ostati upisan kao povijesni jer je ovo bila prva službena kvalifikacijska utakmica.
Sport / Nogomet | 27. 03. 2019. u 19:25 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Status velikog favorita u kvalifikacijskoj grupi 3. juniori Portugala su potvrdili već prvog dana. Reprezentacija sastavljena od igrača Benfice i Sportinga je deklasirala Moldaviju 10:1. Od deset igrača koje je imao na raspolaganju Da Costa Mendes, u strijelce se nisu upisali Sobral Moreira i kapetan Coque.

Malobrojna publika je definitivno mogla uživati u majstorijama mladih Portugalaca, koji su ostavili sjajan dojam. Nakon prvog poluvremena na semaforu je stajalo 6:1, u strijelce su se upisivali redom Costa, Marcelo, Reis, Silva Goias te u dva navrata Dias, dok je jedini gol za Moldaviju postigao Anton.

Foto: Bljesak.info / Detalj utakmice BiH - Srbija

U nastavku je na scenu stupio Carrioco Paco koji je dostigao Diasa, Silva je dodao jedan gol, Nita je savladao vlastitog vratara što je i bio konačan rezultat. U cijeloj utakmici Portugalci su imali 35 pokušaja, od toga 19 u okvir gola.

Očekivano daleko više uzbuđenja je ponudila utakmica dva ravnopravnija protivnika, BiH i Srbije. Statistika je bila na strani Srbije, njeni igrači su uputili 32 udarca prema golu Demirovića, njih dvadeset je išlo u okvir gola, ali je vratar BiH branio sjajno. Posebno u prvom dijelu. BiH je povela golom Mehmedovića iz slobodnog udarca, a izjednačio je nakon jedne kontre dvadeset sekundi prije kraja poluvremena Milašinović.

Foto: Bljesak.info / Detalj utakmice BiH - Srbija

U nastavku smo opet gledali Srbiju koja je bila opasnija, ali je opet BiH prva stigla do gola. Ovaj put zahvaljujući kapetanu Džindiću. Ipak slavlje domaćih navijača nije dugo trajalo jer je 85 sekundi kasnije Rosić prizemnim udarcem iznenadio Demirovića. 

Za juniore BiH susret protiv Srbije bez obzira na rezultat će ostati upisan kao povijesni jer je ovo bila prva službena kvalifikacijska utakmica.

Već u četvrtak slijede dvoboji protiv Moldavije u večernjem terminu, dok drugi dan otvaraju Portugal i Srbija.

BIH - Srbija 2:2 (1:1)

USRC Midhat Hujdur, Mostar

Gledatelja: 200

Strijelci: 1:0 Mehmedović 9, 1:1 Milašinović 20, 2:1 Džindić 33, 2:2 Rosić 34

Žuti kartoni: Manojlović, Vrdoljak, Trifković ( BiH), Milašinović, Petrović, Marinković (Srbija)

BIH: Demirović, Džindić, Trifković, Vrdoljak, Smajlović, Mušinović, Mehmedović, Manojlović, Džemić, Kapetanović, Grubišić, Lukšija  Izbornik: Ivo Krezo

Srbija: Koljajić, Marinković, Urošević, Rosić, Arđeljan, Milanović, Milivojević, Radak, Petrović, Milašinović, Urošević, Stojanović  Izbornik: Vladimir Jovanović

Kopirati
Drag cursor here to close