Poznat popis za EURO

Dalić: Moramo biti ozbiljniji i koncentriraniji

Dejan Lovren, koji je na rovinjskim pripremama obnovio ozljedu ligamenta te se brzo oporavlja, uvršten je na popis putnika za EURO 2020, dok se među braničima nalazi i Mile Škorić
Sport / Nogomet | 01. 06. 2021. u 22:00 Bljesak.info / Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Moramo biti koncentriraniji, ozbiljni i odgovorni", kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić poslije prijateljskog sraza s Armenijom (1-1) u Velikoj Gorici.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u prvom pripremnom nastupu uoči EURA u Velikoj Gorici protiv Armenije 1-1 (1-0).Pogodak za Hrvatsku upisao je Ivan Perišić (23) u svom stotom reprezentativnom nastupu, dok je za Armence pogodio Wbeymar Angulo (72).

"Nismo bili dovoljno koncentrirani, možda je nedostajalo malo ozbiljnosti i to nam se ne smije ponavljati. Moramo biti ozbiljni, koncentrirani i odgovorni - ja prvi - i dati sve od sebe. Nije dobro što nismo postigli te pogotke, s njima bi cijela priča bila puno bolja. Propuštene nas šanse smetaju. Nedostaje nam ta odlučnost, previše kružimo oko bunkera, a kada stvorimo šansu, ne zabijemo. Puno smo šansi stvorili, puno i propustili, nismo uspjeli postići taj drugi pogodak da privedemo utakmicu kraju i dogodilo nam se po tko zna koji put da tako primimo pogodak iz jedne šanse. Nisam previše zabrinut, zadnjih smo dana dobro radili. Očekujem kvalitetniju igru prema naprijed i realizaciju šansi", kazao je Dalić, koji se osvrnuo na ozljede.

"Brekala smo zamijenili preventivno, izvrnuo je gležanj i osjetio bol, nismo željeli riskirati. Prema prvom pregledu, sve je u redu. Lovren je tu, danas je trenirao. Na osnovu medicinske dokumentacije, još možemo zamijeniti igrača bude li netko imao velikih problema. "Igrat ćemo svojih 4-2-3-1 s klasičnim napadačem, to nam više odgovara, premda smo pokušavali i s dvije polušpice. Probe i traženja više nema, protiv Belgije ćemo igrati kako planiramo i protiv Engleske",dodao je hrvatski izbornik, koji je govorio i o prinovama u reprezentaciji.
"Olić će biti s nama prvih deset dana jer je vezan za svoj klub. Igrači iz mlade reprezentacije priključuju se u petak, isto kao i Kovačić, a dolaze kao ravnopravni članovi na svojim pozicijama. Pokažu li kroz treninge da mogu na njih računati, neće biti samo prolaznici. Belgija će biti pravi test za Englesku, gdje ćemo morati zapeti, oni su prvi na svijetu na Fifinoj ljestvici. Nećemo imati veliki posjed lopte, ali moramo se vratiti u igru i pokazati snagu i karakter".

Emotivna proslava Perišićeva jubileja

Ivan Perišić odigrao je protiv Armenije stotu utakmicu za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a jubilej je proslavio na najbolji mogući način - pogotkom.

Poslije utakmice je u press centru stadiona u Velikoj Gorici upriličena mala svečanost u čast Perišića. U sto sekundi video-materijala pred njegovim su se očima redali najvažniji trenuci velike reprezentativne karijere, među kojima su posebno upečatljive bile scene njegovih golova na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Za Periju je, naravno, stigla posebno ukrašena torta s čestitkom za stoti nastup, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker uručio mu je uokviren dres s brojem 100 na leđima, a u ime domaćina, predsjednik HNK-a Gorica i član Izvršnog odbora HNS-a, Nenad Črnko, luksuzno pakiranje lokalne tvornice čokoladnih delicija, ukrašenih grbovima HNS-a, Gorice i broja sto, odnosno mali suvenir koji simbolizira Veliku Goricu i Turopolje.

“Puno hvala svima na čestitkama. Kad sam bio mali, u sjećanju mi je ostalo Svjetsko prvenstvo u Francuskoj kad je predsjednik Davor Šuker dominirao i zabio puno golova. Moj dječački san oduvijek je bio zaigrati na jednom tako velikom turniru i eto… San se ostvario, uz naporan rad, trud i odricanja. Ponosan sam što sam doživio stoti nastup za hrvatsku reprezentaciju, napraviti to u deset godina je stvarno velika stvar. Hvala svim izbornicima, trenerima, suigračima, mojoj obitelji, prijateljima, svi oni bili su dio ove lijepe priče”, rekao je Ivan Perišić i skromno konstatirao da bi bio puno sretniji da je Hrvatska pobijedila Armeniju.

“Nije išlo i stvarno mi je žao zbog toga, ali eto, poručujem svima da nema straha, da smo motivirani i gladni pobjeda. Ljut sam zbog rezultata, zbog promašenih prilika, mogli smo zabiti još nekoliko golova. A ovaj video… Odigrao sam u zadnjih deset godina puno velikih utakmica, to je nešto predivno. Ponosan sam na sve to i motiviran za daljnji rad. Idemo u nove pobjede”, rekao je Ivan Perišić.

Dalić potvrdio popis za EURO

Po završetku prijateljske utakmice s Armenijom (1-1), hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je završni popis nogometaša za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Nedugo prije isteka roka za prijavu, Zlatko Dalić predstavio je konačan popis od 26 igrača koji će braniti hrvatske boje na europskoj smotri najboljih.

Dejan Lovren, koji je na rovinjskim pripremama obnovio ozljedu ligamenta te se brzo oporavlja, uvršten je na popis putnika za EURO 2020, dok se među braničima nalazi i Mile Škorić, s obzirom da se Filip Uremović nije uspio pravovremeno oporaviti.

Hrvatski reprezentaciju na Europskom prvenstvu čine:

Kopirati
Drag cursor here to close