Investicija iz UAE

Daj meni Liverpool i malom 'ta će ...

Među mailovima je i dogovor šeikove tvrtke Bin Zayed International i švicarskog investicijskog fonda kojim se pokušava dogovoriti dodatna investicija od 750 milijuna funti.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2018. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Superbogata kraljevska obitelj Al Nahayan iz UAE-a umalo je postala vlasnik još jednog kluba u Premiershipu.

Prema pisanju engleskih medija, šeik Khaled bin Zayed Al Nahayan želio je krajem prošle i početkom ove godine za dvije milijarde funti kupiti svih 100 posto dionica Liverpoola. Šeik, koji je bliski rođak Cityjeva vlasnika šeika Mansoura, svoj plan je izložio Liverpoolovim ljudima preko svojih suradnika.

Iako nije bogat kao Mansour, Khaled je jedan od najbogatijih i najuspješnijih ljudi u Zaljevu, a krajem prošle godine se Midhat Kwai, direktor njegovog konglomerata tvrtki, sastao s Liverpoolovim predsjednikom Tomom Wernerom u New Yorku. Khaled je, o čemu svjedoče i mailovi koje ima Daily Mail, Liverpool želio preuzeti u suradnji s kineskim investitorom, no posao na kraju nije uspio.

Liverpool je novinarima potvrdio sastanak u New Yorku, ali klub tvrdi da daljnjih pregovora nije bilo.

Iako američki vlasnici Fenway Sports Group nisu prodali Liverpool, novinari su u posjedu mailova u kojima se jasno vidi da Amerikanci traže investitore, čak i potencijalne kupce za klub. FSG je angažirao tvrtku Allan & Co. da nađe potencijalne investitore koji bi klub učinili jednim od najvećih na svijetu, a direktor te tvrtke Stephen Greenberg obratio se šeiku Khaledu.

Među mailovima je i dogovor šeikove tvrtke Bin Zayed International i švicarskog investicijskog fonda kojim se pokušava dogovoriti dodatna investicija od 750 milijuna funti. Ugovor je potpisan 22. siječnja ove godine, a u njemu stoji da će Bin Zayed International za dvije milijarde funti dobiti svih 100 posto dionica "jednog engleskog kluba" te da će se osigurati dodatan kapital za klub, prenosi Index.hr.

Greenberg je od Kwaija tražio garancije za investiciju i polog od 25 milijuna funti, no tu je posao propao. Kwai mu te dokumente nije dostavio, polog nije uplaćen i od preuzimanja kluba nije bilo ništa. Liverpool je demantirao da je klub na prodaju, iako su investicije moguće.

"Fenway Sports Group je bio vrlo jasan: Liverpool nije na prodaju. No bili smo jasni i glasni kad smo rekli da bismo, pod pravim i prihvatljivim uvjetima, dopustili manju investiciju, odnosno otkup manjeg dijela dionica ako bismo zaključili da je to dugoročno dobro za Liverpool", stoji u klupskom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close