''Čudo od djeteta''

PSG - Lyon 5:0, četiri gola Mbappea

Junak utakmice bio je francuski reprezentativac Kylian Mbappe koji je zabio četiri gola u razmaku od 61. do 74. minute.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2018. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju devetog kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je pobijedio Lyon sa 5:0 upisavši i devetu pobjedu u nizu.

Junak utakmice bio je francuski reprezentativac Kylian Mbappe koji je zabio četiri gola u razmaku od 61. do 74. minute. 

Francuski prvak je poveo u devetoj minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Neymar. No, domaćin je u 36. minuti ostao bez Presnela Kimpembea koji je dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja. Sudac Antony Gautier je braniču PSG-a prvo pokazao žuti karton, ali je nakon video analize Kimpembeu pokazao crveni. U tim trenucima gosti su imali nekoliko lijepih prilika i činilo se kako će uspjeti izjednačiti. Međutim, u posljednjim trenucima prvog dijela 'pocrvenio' je i gostujući veznjak Lucas Tousart koji je u razmaku od 15 minuta sakupio dva žuta kartona.

U nastavku susreta Lyon se 'raspao', a 'poludio' je Mbappe koji je od 61. do 74. minute zabio četiri gola. Zanimljivo, mladi francuski napadač je prije toga promašio tri lijepe prilike. U 81. minuti Lyon je mogao ublažiti poraz, ali je Depay uzdrmao okvir gola.

Monaco je nastavio nizati loše rezultate. Momčad iz Kneževine je na svom travnjaku izgubila od Rennesa 1-2 nakon čega je pala u zonu ispadanja. Gosti su poveli u 12. minuti golom Damiena da Silve, a u posljednjim trenucima prvog dijela 'glupost dana' je napravio Andrea Raggi zaradivši crveni karton zbog udaranja suparnika, prenosi Hina. Monaco je s igračem manje izjednačio u 49. minuti golom Radamela Falcaoa, no u 77. minuti gosti dolaze do nove prednosti. Pogodak je postigao Hatem Ben Arfa uz pomoć Danijela Subašića koji je loše reagirao na Ben Arfin udarac s više od 20 metara.

Marseille je na svom travnjaku pobijedio Caen sa 2-0, a OM je do pobjede stigao golovima u završnici prvog dijela. Za 1-0 je zabio Kostas Mitroglu u 36. minuti, a na 2-0 je povisio Florian Thauvin u 45. minuti.

U ranije odigranom susretu Bordeaux je pobijedio Nantes sa 3-0. Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena u kojem je domaći sastav zabio sva tri gola. Strijelci su bili Yann Karamoh (5) i Francois Kamano (7, 42-11m). 

Na ljestvici vodi PSG sa maksimalnih 27 bodova, Lille ima 19, a Marseille i Montpellier po 16 boodva. Lyon je šesti sa 14 bodova, dok je Monaco na skromnoj 18. poziciji sa šest bodova, jednim bodom više od 'fenjeraša' Guingampa.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close