Rođeni, rođeni ...

Brojke potvrđuju, Velež je bio najbolji

1105 dana je prošlo od posljednje utakmice koju je Velež odigrao u Premijer ligi. Sada je to sve prošlost, vrlo brzo slijedi novi početak, izazov još veći. Za novog-starog premijerligaša.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2019. u 14:42 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle sezone je momčad Tuzla Cityja izborila Premijer ligu osvojivši 66 bodova. Sezonu ranije, GOŠK je sakupio 56 bodova, pa Metalleghe 61 bod.

Velež je kolo prije kraja ove osigurao povratak, na svom kontu ima 73 boda, za očekivati je da će sezonu zaključiti sa 76 od mogućih 90, što je svakako rezultat koji će se teško ponoviti.

U jednoj ligi kakva je Prva liga FBiH gdje je svaki gostujući teren, vrući, Velež je samo četiri puta remizirao, samo u tri utakmice njegovi igrači su postigli manje od dva gola. Kolo prije kraja ukupno 74, od čega sam Nusmir Fajić 25. U prosjeku Velež je do Premijer lige stigao s prosjekom od 2.5 gola po utakmice. Brojke često ne moraju biti pokazatelj, ali u ovom slučaju definitivno jesu, iako kada pogledate i rezultate Olimpika ni njihove nisu loše. Ali momčad s Otoke je imala dva remija više, dvije pobjede manje. U ovakvoj utrci, gdje je svaki bod bio važan, to je očito bilo previše.

Momčad Veleža je sjajan posao napravila u prvom, jesenjem dijelu, u kojem nije doživjela niti jedan poraz. A onda je stigao prvi od Goražda, pa se pritisak pojačao, burna utakmica s Olimpikom koja je imala svoju uvertiru i repove nakon i onda kiks u Gradačcu. Nakon 21. kola bilo je jasno da Velež više nema pravo na pogrešku.

I pogreške nije bilo. Izuzetno je bila vrijedna pobjeda u Jajcu, pa nakon toga druga u Gračanici. Momčad je odradila veliki posao, stručni stožer, uprava, putovanje je bilo teško, puno izazova, ali niti jednog trenutka momčad nije bila sama. Tu su bili navijači s kojima je Velež prošao svih 89 utakmica u ove tri sezone i koji su dali svoj veliki doprinos.

1105 dana je prošlo od posljednje utakmice koju je Velež odigrao u Premijer ligi, u Prijedoru je poražen od Rudara 4:0. U tom trenutku je takva situacija bila u klubu da nitko nije mogao reći što će biti s Veležom za dan ili dva, pet. Sada je to sve prošlost, vrlo brzo slijedi novi početak, izazov još veći. Za novog-starog premijerligaša.

Kopirati
Drag cursor here to close