Premiership

Brighton preokretom svladao Arsenal, domaći poraz West Hama

Na ljestvici vodi Liverpool sa 82 boda, drugi je Manchester City sa 60, a treći je Leicester sa 54.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2020. u 21:25 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Wolverhamptona odnijeli su vrijednu pobjedu protiv West Hama gostujući u subotu na londonskom Olimpijskom stadionu, gdje su u dvoboju 30. kola engleske Premier lige slavili sa 2-0 (0-0).  

Pobjedu 'vukovima' doniijeli su Meksikanac Raul Jimenez (73) i Portugalac Pedro Neto (84). S nova tri boda Wolverhampton je došao do šestog mjesta izjednačivši se bodovno (46) s petoplasiranim Manchester Unitedom i na samo dva boda zaostatka od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, a koje s utakmicom manje drži Chelsea.

West Ham je u nastavak prvenstva krenuo domaćim porazom što ga ostavlja u opasnoj zoni, na 17. mjestu sa 27 bodova, koliko ima i Bournemouth na 18. poziciji, ali uz utakmicu manje.

Brighton je preokretom došao do domaće pobjede 2-1 nad Arsenalom te stigao do važnih bodova u borbi za opstanak. Arsenal je do vodećeg pogotka stigao u 68. minuti, kad je Pepe odličnim udarcem s desne strane kaznenog prostora pogodio suprotni gornji kut i svladao domaćeg vratara Ryana. No, uslijedio je preokret u kojem su domaći došli do sva tri boda i treće pobjede u posljednjih pet dvoboja s 'topnicima'.

U 75. minuti je Dunk ugurao loptu u mrežu gostujuće momčadi za izjednačenje, da bi u petoj minuti sučevog dodatka Maupay pogodio za 2-1, nakon zakašnjelog istrčavanja zamjenskog vratara Argentinca Emiliana Martineza.

Upravo je strijelac pobjedničkog pogotka sudjelovao u sudaru s prvim gostujućim vratarom, Nijemcom Berndom Lenom, koji je u 40. minuti na nosilima iznešen s terena.

U dvoboju Watforda i Leicestera mreže su mirovale sve do 90. minute. Tada je Ben Chilwell snažnim i preciznim udarcem donio vodstvo gostima. No, u trećoj minuti sučevog dodatka Dawson je 'škaricama' sa šest metara postigao pogodak za konačnih 1-1.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 82 boda, drugi je Manchester City sa 60, a treći je Leicester sa 54.

Kopirati
Drag cursor here to close