Spuštena zavjesa

Borac zimuje tik uz Sarajevo

jesen je bila turbulentna za većinu klubova, što govori da su na trenerskoj klupi od početka sezone zadržali samo Amar Osim (Željezničar) i Branislav Krunić (Borac)
Sport / Nogomet | 08. 12. 2019. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavjesu na jesenji dio BHT Premijer lige BiH nogometaši Borca su spustili pobjedom nad Slobodom u meču 19. kola (2:1) i na zimsku pauzu odlaze samo s bodom manje od vodećeg Sarajeva.

Banjalučani su bili veliki favorit pred ovu utakmicu i sve to su potvrdili na terenu Gradskog stadiona. Oba gola za "crveno-plave" postigao je Saša Kajkut, a po prikazanom na terenu još koja lopta je mogla da završi iza leđa vratara gostuju, ali i ovaj razvoj događaja može da zadovolji sve koji navijaju za ekipu iz Platonove ulice. 15 minuta prije kraja utakmice nadu gostima da mogu do povoljnog rezultata vratio je Dejan Uzelac, ali do kraja meča mreža Mladena Lučića više se nije tresla, prenose Nezavisne novine.

Ovaj dvoboj starih rivala bio je 13. u Banja Luci kada je prvenstvo BiH u pitanju i četa trenera Branislava Krunića je došla do 11 pobjede, dok je Sloboda samo dva puta odnijela po bod. Borac sada nakon 19 jesenjih kola ima 35 bodova koliko i Željezničar, dok je uz dosta sreće do titule jesenjeg prvaka došlo Sarajevo.

Velikom pobjedom u gostima Veleža nad Željezničarom (2:0), kojom su Mostarci uplovili u mirnu luku, titula jesenjeg prvaka umjesto na "Grbavici" završila je na "Koševu". Ni najvjerniji navijači Sarajeva nisu očekivali da će nakon novog kiksa, ovaj put protiv Zvijezde 09 (1:1), uzdrmani "bordo tim" s prvog mjesta dočekati zimsku pauzu.

Nove kikseve gradskih rivala najbolje su iskoristili njihovi konkurenti, koji su im se dodatno približili i tako najavili možda i najneizvjesnije proljeće u posljednjih nekoliko godina. Inače, jesen je bila turbulentna za većinu klubova, što govori da su na trenerskoj klupi od početka sezone zadržali samo Amar Osim (Željezničar) i Branislav Krunić.
Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close