Bolt Schwarzgelben

Bolt za Goal otkrio zašto će u Rusiji navijati protiv Hrvatske!

'Kao favorite za osvajanje SP-a vidim Argentinu, Njemačku i Francusku te Brazil, ali jedino ako se Neymar oporavi!'
Sport / Nogomet | 24. 03. 2018. u 22:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prekinuo više nego uspješnui atletsku karijeru, Usain Bolt okrenuo se nogometu, a karijeru je odlučio započeti u Borussiji Dortmund. S njemačkim klubom odradio je dva treninga, a već na prvom bilo je preko 1400 navijača, o čemu su izvjestili mediji iz cijelog svijeta.

Impresionirao je s nekoliko finti te golom glavom nakon ubačaja sa strane, a očito su ta dva treninga bila dovoljna da u Borussiji procijene da bi od Bolta mogli imati višestruke koristi.

"Razgovarao sam s ljudima u klubu i poručio im da mislim ozbiljno kada je nogomet u pitanju. Pa su mi rekli da bih trebao doći na duži period u kojem bih odradio više treninga, a oni bi procijenili na kojoj razini mogu igrati. To mi je sada glavni fokus", rekao je Bolt za BVB Total.

Jamajčanin je priznao i kako se nada da će jednom potpisati profesionalni ugovor s dortmundskim klubom.

"Ukupno bih si za ova dva dana dao ocjenu sedam od deset. Treba još puno rada da bih postao bolji. Jako se trudim da bih postao profesionalac, a za to ću morati igrati na najvišoj razini vlastitih mogućnosti."

"Volio bih nastaviti trenirati s njima, stjecati iskustvo kojim ću postati još bolji i onda, nadam se, i potpisati profesinalni ugovor. Tko zna, možda je ostvarivo", rekao je 31-godišnji bivši atletičar, a pohvale je dobio i od trenira Petera Stögera:

"Usain je nevjerojatno pristupačna osoba, s obje je noge na zemlji. Bila nam je velika čast što smo mogli trenirati s njime. Zabavio se i pokazao nekoliko dobrih poteza. Ima talenta, ali mora poraditi na fizičkom aspektu jer nogomet ima sasvim drugačije zahtjeve."

A poslije odrađenih treninga, Usain Bolt je za Goal komentirao nadolazeće Svjetsko prvenstvo na kojem će, čini se, navijati protiv Hrvatske koja je u skupini s Islandom, Nigerijom i Argentinom:

"Navijat ću za Argentinu! Zbog njih bi volio otići u Rusiju i pogledati nekoliko utakmica. A kao favorite za osvajanje vidim, osim njih, Njemačku i Francusku te Brazil - ako se Neymar oporavi! Bila bi velika nesreća da ostanu bez njega, imali bi male šanse za osvojiti zlato u tom slučaju."

Nekolicina igrača Borussije nije mogla odoljeti želji da izazove Bolta na sprintersku utrku, no želja im nije ostvarena...

"Bilo je prehladno! Nisam naviknut na ovakvu hladnoću pa nisam bio spreman za utrku", rekao je Bolt za Goal pa opisao kako je izgledalo druženje s igračima:

"Sjeli smo, pričali, šalili se, razmijenili iskustva... Bilo je dobro, naučio sam nekoliko stvari. Razveselilo me što su me nogometaši tako dobro prihvatili i pozvali me da dođem trenirati na dulji period, nadam se da ću ostati u klubu."

Kopirati
Drag cursor here to close