Ne krije oduševljenje

Bilbija već sretan u Koreji

Ovaj sjajni napadač tako je napokon dočekao inozemni transfer u kojem se već nekoliko godina priča, a pored nekoliko ponuda koje je imao na stolu odlučio je prihvatiti onu iz Koreje.
Sport / Nogomet | 04. 01. 2019. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH u posljednjih nekoliko godina Nemanja Bilbija službeno je napustio Zrinjski i karijeru će nastaviti u korejskom Gangwonu.

Ovaj sjajni napadač tako je napokon dočekao inozemni transfer u kojem se već nekoliko godina priča, a pored nekoliko ponuda koje je imao na stolu odlučio je prihvatiti onu iz Koreje. On je rano jutros stigao u Južnu Koreju gdje je i službeno potpisao ugovor s novim klubom.

강원FC, 보스니아 국가대표 '네마냐 빌비야' 영입으로 공격 강화

강원FC가 공격진 강화에 나섰다. 강원FC는 보스니아 1부리그 HSK 지린스키 모스타(HSK Zrinjski Mostar)에서 스트라이커 네마냐 빌비야를 영입했다. 네마냐 빌비야는 보스니아 국가대표 출신으로 2018/19시즌 HSK 지린스키 모스타에서 유로파와 리그 포함 20경기에 출전해 16득점·3도움을 기록하며 맹활약했다. 1990년생인 네마냐 빌비야는 2011년 처음 세르비아 1부리그 보이보디나(Vojvodian)에서 프로생활을 시작했다. 이후 8년 동안 세르비아를 포함해 보스니아와 크로아티아 1부리그서 뛰었다.

"Sretan sam što sam došao u ovu ligu, a posebnu zahvalnost imam mojoj novoj ekipi. Vjerujem da ću se brzo i lagano navići na novu sredinu i mogu obećati da ću dati sve od sebe kako bi ekipa ostvarila što je moguće bolji rezultat", kazao je Bilbija na službenom predstavljanju.

Bilbija je u Zrinjski stigao 2016. godine, a u naredne tri sezone uspio je tri puta postati prvak BiH s Plemićima. On se afirmirao u jednog od najboljih igrača Premijer lige BiH, a ove sezone je na 16 utakmica postigao 14 pogodaka.

Pored Zrinjskog, Bilbija je u dosadašnjoj karijeri igrao za Borac, Sarajevo, Split i Vojvodinu.

Bilbija se na Facebooku emotivno oprostio od kluba, navijača i Mostara: Do nekog idućeg viđenja! HVALA HŠK Zrinjski Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close