Prijateljska utakmica

Bh. kadeti remizirali sa Slovenijom, Erbez zadovoljan igrom

Zoran Erbez, koji sa klupe predvodi bh. kadete u Sloveniji umjesto Sakiba Malkočevića, zadovoljan je provjerom protiv kvalitetnog protivnika, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2018. u 18:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadeti reprezentacije BiH / Foto: NS BiH

Kadetska "U-17'' nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Ajdovščini odigrala prvi od dva planirana prijateljska meča sa Slovenijom, a meč je okončan bez pogodaka.

''Ovo je bila zaista odlična provjera s kvalitetnim protivnikom. Utakmica je bila čvrsta, s dosta dinamike. I pored nešto defanzivnije igre iz kontri smo stvorili tri prilike, od kojih je jedna bila stopostotna. Nažalost, nismo je iskoristili i meč je završen bez golova'', izjavio je Erbez.

Dodaje da je dosta igrača pokazalo da se na njih može računati, te da će odrediti ekipu za elitni krug kvalifikacija nakon drugog meča protiv Slovenije.

''Kada se završi druga utakmica odredit ćemo koji će momci nastupiti u elitnom krugu. Tamo nas očekuju jake ekipe, koje su u najmanju ruku u rangu sa Slovenijom i jače. Današnji protivnik je kvalitetan i tehnički potkovan, međutim naši igrači su odgovorili na pravi način i dosta ih je skrenulo pažnju na sebe. Vidjeli smo i neke loše strane i trudit ćemo se da ih što prije ispravimo'', rekao je Erbez.

Drugi meč protiv Slovenije bh. kadeti će igrati 1. ožujka u 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close