Grad prvaka

Baka: Zrinjski iz Slovenije napada Europu

- Moje su misli usmjerene samo kako napraviti kvalitetne pripreme za Ligu prvaka. Iako imam ambiciju da odem, nisam opterećen s tim i usmjeren sam samo na Europu sa Zrinjskim.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2018. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnja utakmica Premijer lige za sezonu 2017/2018 u kojoj će Mostarci dočekati Krupu i proslaviti novi naslov prvaka, bila je povodom press konferencije u prostorijama HŠK Zrinjskog na kojoj se okupljenim novinarima obratio trener Plemića Blaž Slišković.

"Prije svega htio bih popravimo dojam od prošlog tjedna iz Sarajeva. Iako smo igrali u praktički drugom sastavu i što utakmica nije imala neki značaj, onakva igra bila je nedopustiva. Izostali su volja, želja i htijenje, ono što nas je krasilo tijekom cijele sezone. Bio sam razočaran i ljut, bez obzira na sve, to se mora pokazati. Razljutio sam se do mjere u kojoj sam dao izjavu kakvu sam dao poslije susreta.

Ali eto, okrećemo se sad ovoj utakmici koja će ujedno biti i zvanična proslava nove titule. Tenzije su kao i kod igrača, tako i kod mene splasnule u trenu kada smo dobili Široki, a Željo izgubio u Bijeljini. Sigurno je da je to bilo veliko olakšanje u tom momentu, dosta smo se ispraznili.

Nismo toliko spektakularno ni proslavili, vjerujem da će u nedjelju večer to dosta biti ljepše uz naše navijače i one kojima je Zrinjski u srcu. Samoj utakmici ćemo prići veoma ozbiljno. Volio bih da Krupa dođe u najjačem sastavu da odigramo pravu utakmicu. Mi ćemo protiv Krupe dati priliku igračima koji su iznijeli najveći teret sezone, napravit ću tek neke neznatne izmjene o kojima je rano govoriti, ali mogu reći da je planirano da priliku dobije i Hrvoje Džijan koji je tijekom sezone nije uspio dobiti, te da se osjeti članom ove obitelji. Za ostale izmjene ćemo još vidjeti. Istrčat ćemo u najjačem sastavu, izuzev Bilbije koji ima tri žuta kartona", kazao je Baka.

Popularni Baka je spomenuo i pripremama za Europu i narednu sezonu.

"Moje su misli usmjerene samo na to, kako napraviti kvalitetne pripreme za Ligu prvaka. Iako imam ambiciju da odem, nisam opterećen s tim i usmjeren sam samo na Europu sa Zrinjskim.

Planirali smo s pripremama krenuti 11.6, budući da je prva europska utakmica 11.7., mislim da je mjesec dana dovoljno za pripremiti se kako i za tu utakmicu, tako i za prvenstvo koje počinje brzo poslije toga.

Najvjerojatnije ćemo ići u Sloveniju, a vidjet ćemo da li će to biti Pohorje na kojem smo bili smješteni pred utakmicu s Mariborom i gdje nam se zaista jako svidjelo. U kontaktima smo s ljudima koji vode taj centar koji je zanimljiv i zbog toga što tu dolazi na pripreme pet, šest jakih europskih ekipa. Imali bi jako kvalitetne protivnike.

Ne kažem da Kupres nije idealan, ali smo ga se malo zasitili, posebno igrači koji su tu duže vrijeme. Zasitili su se Kupresa i i igre, da ne budem krivo shvaćen, protiv Tomislavgrada, GOŠK-om, Vitezom. Ne podcjenjujem nikoga naravno, ali ovu proceduru ćemo promijeniti.

Od starta idemo s jačim protivnicima i s jačim utakmicama jer sam mišljenja da nakon 20, 25 dana priprema moramo biti spremni na to. Bili mi nositelji ili ne, nama dolazi ekipa s kojom neće biti nimalo lako igrati u pretkolu. Nebitno, iz Bjelorusije, Islanda, Andore, nevažno je. Nitko neće doći za koga se može reći da je lagan protivnik. Zato želimo što kvalitetnije uvjete za rad", izjavio je Slišković.

Utakmicu 10. kola Lige za prvaka HŠK Zrinjski - FK Krupa, koja je na programu u nedjelju u 17 sati, sudit će Admir Šehović (Sarajevo), a njemu će asistirati Moamer Čaušević (A1, Sarajevo), Dalibor Hrstić (A2, Ljubuški) i Tomislav Čuić (4, Tomislavgrad).

Delegat utakmice bit će Goran Skoko (Ljubuški), a kontrolor suđenja Džemal Čalija (Sarajevo).

Kopirati
Drag cursor here to close