Kutija Šibica

Alaždić s Dobermannom uzeo Kutiju, Muminović najbolji strijelac

U finalu 49. izdanja, pobjednici iz 2015. godine su u finalu bili bolji od momčadi Biberom Maraska 5:4.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2019. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon puno uzbuđenja i raspucavanja sedmeraca, momčad CB Dobermnann je osvojila po drugi put Kutiju šibica. U finalu 49. izdanja, pobjednici iz 2015. godine su u finalu bili bolji od momčadi Biberom Maraska 5:4.

Regularni tijek utakmice ponudio je dosta uzbuđenja. Momčad Dobermanna je visokom presingom u prvoj trećini terena stvorila dosta problema igračima Biberona, ali taj pritisak nije rezultirao golom. Najbolju priliku je imao reprezentativac BiH, član Mostar SG, Marijo Aladžić, ali on nije iskoristio sedmerac već u šestoj minuti. Nakon toga se Biberon probudio, u par navrata opasno zaprijetio, ali je svaki put bio spreman raspoloženi Žarko Luketin na golu Dobermanna. Igralo se čvrsto, nije nedostajalo žestokih duela, a Dobermann se u prvom poluvremenu uspio obraniti s čovjekom manje.

U 28.minuti, Dobermann je poveo golom najboljeg igrača turnira Kristjana Čujeca, ali tu svoju prednost nije ova momčad uspjela sačuvati do kraja. Biberon je riskirao, povukao Franka Bilića na klupu, pa je iskusni Tihomir Novak na 18 sekundi prije kraja pogodio za izjednačenje.

U raspucavanju sedmeraca, Luketin je skinuo u četvrtoj seriji šut Luke Perića, dok je Matej Horvat osigurao trijumf Dobermanna. Za momčad Biberona su na ovom turniru igrali Josip i Marin Suton, Mirko Hrkać i Josip Sesar.

Na turniru je nastupila i momčad Krešimir Keta Bandić koja je zaustavljena u osmini finala u kojem je nastupila oslabljena. U osmini finala je eliminirana i bihaćki Clio od kojeg upravo bio bolji Biberon. Zanimljivo, Biberon je bio koban i za sastav Stoca krug ranije. Emir Muminović igrač bihaćkog Clia je završio na vrhu liste strijelaca sa sedam postignutih golova.

Kopirati
Drag cursor here to close