Sa kraljevskih dvora

10 razloga pada Reala iz Madrida

Evo 10 razloga pada velikog diva, ne nužno poredanih po značaju, ali sigurno je da je svaki od navedenih razloga dovoljan za inicirati ostalih devet
Sport / Nogomet | 29. 10. 2018. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sramnih 5:1 u derbiju na Camp Nou samo je zadnji čavao u lijesu europskog prvaka, koji je, da se ne lažemo, na samrti već bio u onom finalu protiv Liverpoola, ali je Zidane nekako izvukao stvar – i utekao!

Evo 10 razloga pada velikog diva, ne nužno poredanih po značaju, ali sigurno je da je svaki od navedenih razloga dovoljan za inicirati ostalih devet:

Zamor materijala

Većina igrača Reala igra u klubu, čini se, čitavu vječnost. Znate li da je Marcello igrao za neki drugi klub osim Reala? Znate li da je Karim Benzema tu već deset godina? Da Gareth Bale igra šestu sezonu? Da je Sergio Ramos u klubu još od vremena Nokie 3310? Da je od vremena kad ste oduševljeno slavili dolazak Luke Modrića prošlo šest sezona i troši se sedma? Mnogo je.

Zasićenost

Ništa mudro, kada u ekipi imate ljude koji su praktično osvojili sve što se može, od toga nešto i po četiri puta (Liga prvaka), kako onda motivirati takve multimilijunaše da trče protiv tamo neke Huesce za tamo još neki trofej koji nije Liga prvaka?

Trapavost

Napraviti onakvo „neprijateljsko preuzimanje“ Lopeteguija dva dana prije prve utakmice Španjolske na SP-u, samo da bi se, eto, pokazalo da za Real ne postoje granice, pokazalo se, očekivano, kobnom greškom.

Uspaničeni Perez, nakon iznenadnog odlaska Zidanea iz Reala, uradio je klasičan potez pijanog bogataša – daj mi prvo vino iz izloga sa skupim vinima, plan ćemo napraviti kanije. Nisu ga napravili.

Lopetegui

Dovesti trenera koji nije provjeren štof za cirkus zvani Real je očito i greška struke unutar kluba – bivši vratar Reala i Barce je, doduše, napravio solidan posao sa Furijom, ali plasirati se na SP i razbiti Argentinu ili Italiju danas je „normala“ za Španjolsku vrstu, no Lopeteguijevi blijedi rezultati sa Portom prije toga morali su biti upozorenje da je klub, ako ništa, jedno, a reprezentacija nešto sasvim drugo. A gdje je tek iskustvo?

Isco

Trebao je biti nositelj igre novog Reala. Tu Lopeteguijevu viziju pratio je samo jedan problem – Francisco Roman Alarcon Suarez, kako mu je puno ime, jedva na terenu nosi i sebe.

Asensio i Isco

Igrač je koji pokazuje znanje i moć na bljeskove, a to nije dovoljno za kralježnicu kluba kakav je Real Madrid.

 Asensio

Slično Iscu, Marco je trebao biti novi Ronaldo – prodoran, jakog i preciznog šuta i odličnog postavljanja na terenu, Asensio je plijenio u zadnjoj sezoni CR7. Malo tko je sumnjao da neće stasati u legalnog nasljednika Portugalca, no u klubu se izgubio, ove sezone Asensio iz reprezentacije i Asensio iz kluba nisu iste osobe.

Karim Benzema

Već četiri sezone više sidrun nego agresivni, ubojiti napadač. I dok je nekako prolazilo to što kretanjem odlično otvara prostor Ronaldu, Benzema je sada izgubljen u vremenu i prostoru. Izgubio je i brzinu reakcije, tako da je više balast nego forte Reala.

Gareth Bale

Pola utakmica za Real nije igrao, onu drugu polovicu podijelio je na 30 posto prosjeka i 20 posto vrhunskih individualnih rješenja.

Karim Benzema i Gareth Bale

Ovaj zadnji postotak se, nažalost, ove godine rapidno smanjuje. Svi koji smo mislili da će Benzema i Bale odlaskom Ronalda procvjetati bili smo u krivu.

Transfer katastrofa

Kupnja Curtoisa je bila bespotrebno kurčenje i samo da se nešto veliko kupi. Belgijski vratar je golem, ali problem Reala nije bio u Keyloru Navasu, nego u svemu ostalom. Uzalud protraćen prijelazni rok morao je biti znak svima da će Real izdušiti k'o balon. Bez taktike, bez analize, bez jasnog signala Hazardu, Real je spao na nedorečene kupnje tipa Vinicius Junior ili, još gore, skupo plaćene povratke već zanemarenih igrača (Mariano)

Modrić i Kroos

I dok je Nijemac još ranije pokazivao znake nonšalancije i „osvojio sam sve, sad trčkaram pomalo“ sindrom, Luka je vukao Real poput lokomotive. No, izmoren Mundijalom i nagradama, u svojoj 33. godini, Luka Modrić je počeo pokazivati znake pucanja pod pritiskom.

Toni Kroos i Luka Modrić

Iako ga je, ispravno, Lopetegui gurnuo malo više naprijed i dao mu gotovo napadačke ovlasti kroz transformaciju, Luka češće više igra „ni tamo ni ovamo“, te radi više pogrešaka u pasu nego inače.

Kopirati
Drag cursor here to close