Kapetan HKK Široki

Zubac: Želimo osigurati nastup u Drugoj ABA ligi

HKK Široki ovogodišnju Ligu za prvaka BiH otvaraju gostovanjem u Vogošći kod istoimene momčadi.
Sport / Košarka | 28. 03. 2019. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Širokog s prednošću od jednog boda s prvog mjesta ulaze u Ligu za prvaka. U nedjelju ih čeka gostovanje kod Vogošće koju su ove sezone već dva puta pobijedili. Na Pecari je bilo uvjerljivo 70:54, u Vogošći tijesno 76:73. U nedjelju vodeću momčad čeka još teže iskušenje jer se Vogošća pojačala za Ligu za prvaka.

''Znamo da nas u Vogošći čeka teška utakmica. No, nećemo razmišljati o suparniku već o nama. Dobro smo se pripremili, svi smo zdravi i jedva čekamo početak natjecanja u Ligi za prvaka. Sigurno ćemo biti jači nego prije doigravanja. Zreliji smo svi, sad se u momčad uklopio i centar Filip Kraljević, stigao nam je i Amerikanac D.J. Fenner. I on polako hvata konce naše igre. Vjerujem da će od nas svatko obaviti svoju zadaću i da ćemo Ligu za prvaka otvoriti pobjedom'', izjavio je za Sportske novosti kapetan Širokog Jure Zubac koji je nastupio na svih 18 dosadašnjih ligaških utakmica i igrao u prosjeku 24 minute po utakmici, te pri tome postizao 10,3 koša, uz 5,9 skokova i 1,9 asistencija po susretu.

Što navijači Širokog mogu očekivati, mnogi priželjkuju naslov prvaka?

''Široki već pet sezona čeka naslov prvaka. Nismo ni prije sezone kazali da ćemo biti prvi. Nećemo ni sada razbacivati se velikim najavama. Idemo igrati kao i do sada, iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Možemo jedino obećati da ćemo na svakoj utakmici ostaviti srce na parketu. Nama se pružila velika prilika da vratimo mjesto na košarkaškoj karti Širokom tamo gdje mu i pripada. Svi želimo prije svega osigurati nastup u Drugoj ABA ligi. To bi bila kruna našeg rada. Pozivam naše navijače neka budu uz nas kao na zadnjim utakmicama, sigurno ih nećemo razočarati'', poručio je Jure Zubac za Sportske novosti, stasiti momak iz Čitluka koji je prošao kompletnu košarkašku školu iz Širokog i koji sanja pobjednički pehar na Pecari.

Kopirati
Drag cursor here to close