Hercegovački derbi

Zubac: S Čapljinom smo uvijek imali problema

''Igrali smo pripreme s njima i uvijek imali problema, baš su nezgodna ekipa'', kaže Zubac.
Sport / Košarka | 05. 12. 2020. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zagrijavanju za utakmicu 9. kola prvenstva BiH s Čapljinom (nedjelja, 20 sati), košarkaši Širokog su savladali mostarski Pepi Sport (105:44) u finalu Kupa Herceg Bosne i tako osvojili ovo natjecanje, piše Dnevni list.

Trener Damir Vujanović je pričuvao ključne igrače raspodijelivši minutažu na kompletan sastav. Široki u meč s Čapljinom ulazi s prve pozicije i uz skor 5-1.

 ''Što se tiče bh. lige tu smo zadovoljni svojim učinkom ove sezone. Imali smo taj jedan nesretan poraz od Sparsa, mogli smo i tu bolje, ali smo ipak zadovoljni. Ostaje žal što nemamo barem jednu pobjedu u Drugoj ABA ligi jer smo trebali više. Drukčiji je format pa se svaki poraz praktički duplo računa. Ali tek je počelo, imamo još dva turnira, i vremena za popraviti situaciju'', govori kapetan Širokog Jure Zubac.

Širokobriježani su prošlog ljeta prošli kroz dosta igračkih promjena.

 ''Zadovoljan sam novom ekipom s obzirom koliko smo igrača izgubili, praktički je cijela petorka otišla. Mislio sam da će biti puno teže, ali razigravač iz Amerike, Rashun Davis, se dobro pokazao, stvarno pravi razliku, Lovro Buljević i Mate Mandić su također solidna pojačanja, iako to još nije potpuno leglo. Ipak je ona stara ekipa, uz Filipovića i Kraljevića, bila na okupu praktički cijeli život. Ali vremenom mislim da će sve leći na svoje mjesto'', priča Zubac.

U nedjelju (20 sati) Široki gostuje Čapljini u hercegovačkom derbiju 12. kola Lige 13. Domaćini kao da su u zaletu poslije pauze koja ih je zadesila zbog koronavirusa.

 ''Jako je mala razlika između naših 5-1 skora i 4 poraza Čapljine. Igrali smo pripreme s njima i uvijek imali problema, baš su nezgodna ekipa. Oni su dobili Borac 27 razlike, a Banjalučani su po imenima stvarno jaki. Nije mala stvar dobiti ih s tom razlikom. Mi smo na Pecari imali problema s Borcem. Očekuje nas čvrst protivnik, Čapljinci su jaki pod košem sa Sudžumom i Iveljom, ali i na vanjskim pozicijama sa Lužaićem. Digli su se pred nas i biće zahtjevna utakmica. Ali mi idemo na pobjedu'', rekao je Jure Zubac.

Džidić: Davis pravi veliku razliku

Čapljina je u srijedu na svom parketu bila jako uvjerljiva protiv banjalučkog Borca sa 95:68, a sad im slijedi dvoboj s još jednim članom Druge ABA lige, Širokim.

 ''Razlika u ekipi Širokog u odnosu na pripremni period je velika jer su doveli američkog igrača Davisa koji je značajan ekipi, a mi imamo Lužaića. Čeka nas zanimljiva utakmica i pokazat ćemo da utakmica s Borcem i naša pobjeda nije bila slučajna'', rekao je trener Čapljine Boris Džidić.

Nikolić: Sigurno nam neće biti lako

Iako imaju stanku iza sebe radi koronavirusa, košarkašima Zrinjskog zasad ide odlično. Novi ispit će imati u subotu (20 sati) kad će ugostiti zenički Čelik.

 ''Osjetilo se to naše netreniranje i u Tuzli i u Kaknju. Međutim opet smo našli put do pobjede što pokazuje koliko jak pobjednički mentalitet imamo u ovim momcima. Čelik je još jedna ekipa koja nije prekidala trenažni proces. Ekipa koja je izvanredno vođena od strane mog kolege i prijatelja Josipa Pandže. Sigurno nam neće biti lako'', rekao je trener Neven Nikolić. 

Kopirati
Drag cursor here to close