NBA

Zubac najbolji u porazu Lakersa od Warriorsa, rekord Klaya Thompsona

Golden State Warriors su u gostima svladali Los Angeles Lakerse sa 130-111,a Ivica Zubac je bio najbolji strijelac poražene momčadi sa 18 koševa uz sjajan šut iz igre 7/8.
Sport / Košarka | 22. 01. 2019. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Zubac je sinoć bio najučinkovitiji igrač Los Angeles Lakersa u porazu od Golden State Warriorsa s 18 koševa, dok je Ante Žižić odigrao solidno u porazu svojih Cleveland Cavaliersa upisavši 13 koševa.

Golden State Warriors su u gostima svladali Los Angeles Lakerse sa 130-111,a Ivica Zubac je bio najbolji strijelac poražene momčadi sa 18 koševa uz sjajan šut iz igre 7/8. Tome je dodao četiri skoka i jedan blok.

Video: Svi koševi Ivice Zubca protiv Warriorsa

No, večer i pobjedu Warriorsa obilježio je sjajni Klay Thompson koji je utakmicu završio sa 44 koša, od čega je zabio 23 u trećoj četvrtini. Thompson je pritom izjednačio rekord zabivši prvih deset trica iz isto toliko pokušaja.

Foto: Getty Images / Los Angeles Lakers - Golden State Warriors (Ivica Zubac)

Thompson je najprije pogodio tri trice u prvom poluvremenu da bi onda sljedećih sedam zabio u trećoj četvrtini. Tako se izjednačio s rekordom kojeg je od 2011. držao igrač Denver Nuggetsa Ty Lawson, piše Hina.

Video: Sažetak utakmice Los Angeles Lakers - Golden State Warriors

Cleveland Cavaliers su poraženi kod kuće, bolji od njih su sa 104-88 bili Chicago Bulls.

Zach LaVine je predvodio pet igrača Chicaga s dvoznamenkastim učinkom zabivši 25 koševa. Kod Clevelanda je najbolji bio sa 18 ubačaja Collin Sexton, a Ante Žižić je odigrao 29 minuta i u tom je vremenu upisao 13 koševa (šut iz igre 4/7), devet skokova, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok.

Video: Sažetak utakmice Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls

Sinoć je od hrvatskih košarkaša na NBA teren istrčao i Mario Hezonja koji je upisao skroman učinak u porazu svojih New York Knicksa koje su sa 127-109 u Madison Square Gardenu svladali Oklahoma City Thunder.

Paul George je predvodio pobjedničku momčad sa 31 poenom iako je na klupi proveo cijelu zadnju četvrtinu. Russell Westbrook je gotovo stigao do još jednog triple-doublea sa 17 koševa, 10 skokova i devet asistencija, piše Hina.

Mario Hezonja je u 11 minuta na terenu ubacio pet koševa (šut iz igre 2/5) uz dva skoka.

Video: Sažetak utakmice New York Knicks - Oklahoma City Thunder
Kopirati
Drag cursor here to close