Teška gostovanja za hercegovačke klubove

Zrinjski želi ostati jedini neporažen, Čapljina bi nanizala i trećeg ABA ligaša

To što su skoro mjesec dana "ležali" zbog korone, košarkaši Čapljine i Zrinjskog sada moraju platiti s teškim rasporedom.
Sport / Košarka | 08. 12. 2020. u 14:17 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podsjetimo, i Zrinjski i Čapljina bili su skoro mjesec dana bez utakmica, a kako bi sve to nadoknadili sada se igra u ritmu dvije do tri utakmice tjedno.
 
Tako će Zrinjski samo četiri dana nakon teške utakmice i pobjede nad Čelikom na najduže putovanje, jer se mora oko pet do šest sati voziti autobusom do Bratunca. Tamo će ga čekati domaćin koji kada gostuje uglavnom gubi, no kući je jako opasan. 
 
"Ulazimo u težak ritam srijeda subota. 7 utakmica u 28 dana. Imamo sreću što igramo sa 10 igrača pa donekle možemo držati svježinu. Ali sigurno će biti jako teško prebroditi ovaj period pogotovo ako se zna da smo 20 dana bili bez treninga. Umor je već dobro akumuliran, nadamo se samo da se nitko neće ozljediti u ovom ludom ritmu", kaže trener Zrinjskog Neven Nikolić, čija momčad ima šest pobjeda iz šest utakmica.
 
Čapljina također gostuje, ali nešto bliže. Momčad Borisa Džidića razbila je uvjerljivo dva ABA 2 ligaša, Borac i Široki, a sada ih čeka treći - OKK Spars.
 
"Idemo ekipi koja je slagana za ABA ligu. Sparsi su ekipa sa najvećim brojem talenta, reprezentativaca i najširim rosterom. Neće nas prevariti njihov poraz u Kaknju. Očekujem ih u izuzetno agresivnoj igri da pokažu da im je to bio loš dan i da nam uzvrate za prošlogodišnji poraz koji smo im nanijeli u Sarajevu.
Mi se osjećamo dobro, svjesni smo koliko vrijedimo i ako se ukaže prilika za pobjedu, bit ćemo spremni", poručio je za Bljesak.info Boris Džidić.
 
Obje ove utakmice igraju se u srijedu, Spars i Čapljina igraju od 17 sati, a Bratunac i Zrinjski od 18 sati.
Kopirati
Drag cursor here to close