Hercegovački derbi

Zrinjski u uzbudljivoj završnici pobijedio Široki i zadržao vodeće mjesto

Mostarci su vodili tijekom cijelog susreta, no gosti iz Širokog Brijega nisu se predavala do posljednjeg trenutka
Sport / Košarka | 02. 12. 2017. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Zrinjskog u uzbudljivoj završnici pobijedili su Široki sa 75:66 (19:12, 21:18, 12:16, 23:20) u hercegovačkom derbiju sedmog kola Lige 11 Košarkaškog prvenstva BiH. Bila je ovo sedma pobjeda ''Plemića'' koji i dalje drže vodeće mjesto na ljestvici.

Mostarci su vodili tijekom cijelog susreta, no gosti iz Širokog Brijega nisu se predavali do posljednjeg trenutka.

Iako je Zrinjski u nekoliko navrata imao dvoznamenkastu prednost, Širokobriježani su im stalno puhali za vratom te im nisu dozvolili da se dostatno odvoje. Gosti su uspjeli u posljednje dvije četvrtine doći na svega tri koša razlike, no više od toga im nije uspjelo te je favorizirani Zrinjski mini-serijom u posljednjoj minuti riješio pitanje pobjednika bez veće drame.

Vedran Princ sa 16 koševa (4 skoka i 4 asistencije) predvodio je Zrinjski do nove pobjede. Marko Ramljak je postigao 15 (5 skokova i 5 asistencija) te Torrion Brummitt 13 koševa (9 skokova). Dvoznamenkasti su još bili Marko Šutalo s 11 koševa i Aleksandar Sokolović s 10 koševa (5 skokova).

U redovima Širokog najbolji su bili Mateo Čolak i Dario Drežnjak sa po 15 koševa. Ivan Mikulić i Jure Zubac pridodali su po osam koševa.

Inače, utakmica je kasnila sat vremena jer su suci iz Tuzle zapeli u prometu zbog snježnih padalina, a prije samog početka održana je minuta šutnje za preminulog generala Slobodana Praljka - inače predsjednika HKK Zrinjski od 1996. do 1997. godine.

Video: Snimka utakmice HKK Zrinjski - HKK Široki

 

Kopirati
Drag cursor here to close