Lider lige u Mostaru

Zrinjski traži prekid niza od pet uzastopnih poraza

U pretposljednjem kolu domaćeg košarkaškog prvenstva HKK Zrinjski dočekuje sarajevski OKK Spars.
Sport / Košarka | 10. 04. 2021. u 10:56 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od mjesec dana prošlo je od posljednje pobjede košarkaša Zrinjskog u domaćem prvenstvu. Od te 102:98 pobjede u dva produžetka s Bratuncem, Mostarci su nanizali pet uzastopnih poraza i od solidnog omjera 10-7 došli su do negativnog 10-12 omjera.

Zrinjski odavno nema više nikakvih šansi izboriti Ligu za prvaka i kada odigra sva posljednja kola za njega će sezona završiti. Odigrat će ih protiv ekipa koje će nastaviti sezonu u ligi 6, prvo sa Sparsima u svojoj dvorani, a onda kod Širokog na Pecari u zadnjem kolu.

Ove subote dolazi im Spars, vjerojatno i najbolja momčad u ovoj ligi bez Igokee, koji predvodi ligu čak i s manje utakmica od ostalih.

"U goste nam dolazi vjerojatno najbolja ekipa u ligi, koja će se boriti za sami vrh i u prvenstvu BiH, kao i u ABA 2 Ligi. Igraju fizički snažnu i tranzicijski brzu košarku, i ukoliko uspijemo zaustaviti njihov napadački skok i tranziciju mislim da imamo šansu pobijediti u ovoj utakmici", kaže Omar Pajić, mladi centar Zrinjskog koji se ionako okrenuo ka afirmaciji svojih mladih igrača, na uštrb rezultata u ovoj sezoni.

"Prije svega ovo je još jedna prilika za dokazivanje naše mlade ekipe, shodno tome naša energija mora biti na visokom nivou od prve minute kako bi parirali ovom jakom protivniku. U ove zadnje dvije utakmice imamo jaku želju da pobjedama okrunimo jako dobru atmosferu na treninzima što se prenijelo i na zadnje dvije utakmice gdje smo odigrali jako dobro", dodao je Pajić za službenu klupsku stranicu.

Utakmica između Zrinjskog i Sparsa igra se u subotu u 18.30 u dvorani na Bijelome brijegu u Mostaru. 

Kopirati
Drag cursor here to close