Mostarci idu na pobjedu

Derbi Zrinjskog i Sparsa: Košarkaški spektakl od velike važnosti za Mostarce

''Morat ćemo odigrati na gornjoj granici svojih mogućnosti da ih dobijemo", poručio je trener Zrinjskog Neven Nikolić.
Sport / Košarka | 07. 02. 2020. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bit će ovo jako teška, ali i jako važna utakmica za nas'', rekao je na press konferenciji trener košarkaša Zrinjskog Neven Nikolić, a koja je organizirana povodom derbija između Zrinjskog i Sparsa.

"Doveli smo se u situaciju da nam ova utakmica odlučuje o plasmanu u Ligu 6. Igramo protiv odličnog tima koji je u zadnje vrijeme podigao svoju razinu igre, posebno u ABA 2 ligi, a pokazuju ambiciju da i slijedeće godine igraju to natjecanje. Neće nam biti nimalo lako, oni u svojim nogama imaju 19 ABA ligaških utakmica u ovoj sezoni, a to je ono što mi nemamo i tu su u prednosti. Ekipa su koja igra s puno kontakta i ima skakačku dominaciju. Morat ćemo odigrati na gornjoj granici svojih mogućnosti da ih dobijemo", poručio je strateg Mostaraca.

Dodao je kako smatra da Zrinjski nije na svom maksimumu.

''Prosjek godina nam je 23 i napredak postoji i kod ovih najmlađih, kao i kod nositelja igre, koji nisu puno stariji od njih. Mi smo na nekih 60, 70% maksimuma. Malo su nas poremetile viroze i ozljede, ali ako ostanemo zdravi i izliječimo se na pauzi mislim da u drugom dijelu možemo biti dosta bolji. Volio bih da navijači prepoznaju važnost ove utakmice i da se sutra napuni dvorana na Bijelom Brijegu. Igramo dobro, u dobrom smo nizu i bilo bi dobro da na pauzu odemo neporaženi, a poslije će sve biti moguće", kazao je trener mostarskog tima. 

Stefan Glogovac potvrdio je kako će biti dobra utakmica koja će biti teška za Mostarce.

Foto: Bljesak.info / Pressica povodom utakmice Zrinjski - Spars

''Oni nam dolaze u trenutku kad iza sebe imaju dva poraza u nizu u bh. prvenstvu i sigurno će to htjeti ispraviti. Dobro smo trenirali cijeli tjedan i spremali se za njih, pa vjerujem da ćemo pružiti maksimum i doći do izuzetno važnih bodova'', rekao je Glogovac.

Aleksandar Danilović poručio je kako su Sparsi ekipa koja igra čvrsto i fizički dominantno.

"U prvom dijelu smo protiv njih u Sarajevu odigrali odličnu utakmicu, ali nakon 35 minuta smo pali, nismo mogli izdržati ritam. Sad smo puno spremnija ekipa nego što smo bili tada i spremni smo se boriti svih 40 minuta'', rekao je Danilović.

Utakmica između Zrinjskog i Sparsa igra se u subotu, 8. veljače, u dvorani Bijeli Brijeg s početkom u 20.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close